Crna Gora nastavlja da pomaže poplavljenim područjima

Oba sindikata Rudnika uglja uputila su novčanu pomoć u iznosu od po tri hiljade eura u obje komšijske države
4 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2014. 16:09h

Humanitarne svirke za pomoć ljudima pogođenim poplavama u regionu, održane su u Nikšiću i Podgorici u srijedu i četvrtak, a organizator Peđa Zečević kazao je za Vijesti da je zadovoljan odazivom publike.

"Bila je dobra atmosfera, dosta se bendova odazvao, ali što se tiče prikupljanja sredstava, tu baš nismo zadovoljni, ali što je tu je...", ispričao je on i otkrio da je sakupljeno nešto manje od 300 eura i da će novac biti uplaćen na žiro račun koji je otvoren za pomoć osobama ugroženim poplavama.

Podroom

"Generalno je bila slična situacija u oba grada. U Nikšiću je bilo malo više ljudi, samim tim što je bilo i više bendova", kazao je Zečević, koji se zahvalio svim muzičarima koji su se odazvali, ali i onima koji zbog obaveza nisu mogli da učestvuju u humanitarnoj akciji.

U nikšićkom NK pabu nastupili su Gomila nesklada, Nagual, Podroom i Mangrov, dok su u podgoričkom Montenegro pabu publiku zabavljali Zoon politikon, Abzofran i Džej Džej Okoča.

Radnici Rudnika uglja se odriču jednodnevne zarade

Svi zaposleni u Rudniku uglja Pljevlja, njih oko hiljadu, odreći će se jednodnevne zarade u korist ugroženih u poplavama u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

VD izvršnog direktora Vuk Roćen kazao je da su se o tome dogovorila oba sindikata najveće pljevaljske kompanije.

Pljevljaci pomogli i ranije(foto: Reuters)

Odmah nakon izbijanja poplava Rudnik uglja Pljevlja je poslao interventnu pomoć poplavljenim područjima u Srbiji u iznosu od 10.000 eura i isto toliko novca za građane Bosne i Hercegovine.

Takođe, i oba sindikata Rudnika uglja uputila su novčanu pomoć u iznosu od po tri hiljade eura u obje komšijske države.

Bonus video: