Grbović: Krajem naredne sedmice biće završeni radovi na trećoj traci u Kusidama

Vrijednost radova na dijelu puta Nikšić-Vilusi u dužini od 5,5 kilometara je oko 2,5 miliona eura, od čega se 2,7 kilometara odnosi na treću traku
5 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2014. 16:45h

Treća traka u Kusidama biće završena do kraja iduće sedmice, kazao je predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović koji je danas sa ministrom Ivanom Brajovićem i direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača obišao drugu fazu obilaznice od Grebica do Vidrovana i pomenutu treću traku.

"Završena su dva sloja asfalta, odbojne ograde, postavljene su mreže i preostalo je još da se uradi habajući sloj debljine četiri milimetra i horizontalna signalizacija. Izuzetno smo zadovoljni kvalitetom radova i ova treća traka će ubrzati i povećati bezbjednost saobraćaja na ovom dijelu puta", kazao je Grbović.

Vrijednost radova na dijelu puta Nikšić-Vilusi u dužini od 5,5 kilometara je oko 2,5 miliona eura, od čega se 2,7 kilometara odnosi na treću traku.

Planiran je, kazao je Grbović, i nastavak radova kojim će oko kilometar puta, gdje su trake znatno uže od onih standardnih, biti prošireno, a prema riječima Parače Direkcija će tražiti način da kroz postojeće programe završi i taj kilometar.

"U Direkciji imamo opredjeljenje da svi putni pravci koji idu prema graničnim prelazima imaju prioritet i da to na kvalitetan način rješavamo. Nije to proces koji će kratko trajati, treba dosta vremena, poštovanje dosta procedure, ali to je strateško opredjeljenje Direkcije", kazao je Parača.

Radovi na obilaznici u dužini od deset kilometara, vrijedni blizu devet miliona eura, ponovljeno je, biće završeni do 18.septembra, Dana opštine.

"U dijelu blizu četiri kilometra već je postavljen završni sloj tampona, rade se ivične trake i on je spreman za asfaltiranje. Čim se završi ova treća traka mašine prelaze na obilaznicu i kreće se sa asfaltiranjem, a za to vrijeme biće završeni ovi zemljani radovi", kazao je Grbović.

Prema njegovim i riječima Parače trebalo bi da do kraja godine krene rekonstrukcija puta od Petrovića do Vraćenovića.

Izvođač radova na oba putna pravca je firma "Mehanizacija i programat", a investitori su resorno ministarstvo i Direkcija za saobraćaj.

Galerija

Bonus video: