Kazino mora da seli iz Avale

Sud je naložio iseljenje kazina, koji nije plaćao zakup, u roku od osam dana od pravosnažnosti
83 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2014. 07:15h

Privredni sud usvojio je tužbeni zahtjev firme “Bepler end Džejkobson”, vlasnika Hotela Avala u Budvi protiv “Cazino Avala DOO”, potvrdio da je poništen ugovor o zakupu kockarnice i naložio iseljenje budući da vlasnici kazina ne plaćaju zakup kockarnice i ostale prateće troškove.

Sutkinja Snežana Pavličić potvrdila je juče „Vijestima“ da je firmi “Cazino Avala” sud naložio iseljenje sa cjelokupnim inventarom u roku od osam dana od pravosnažnosti ove presude.

Privredni sud je jednom ranije već donio sličnu presudu, ali je ona poništena od Apelacionog suda, tako da je prvostepeni sud morao ponovo da odlučuje.

U ovom slučaju Bepler je tražio da se zbog dvije neplaćene mjesečne zakupnine i kršenja ugovora o zakupu on poništi i gazde kazina isele iz njega.

Tužilac je tražio od suda da se prvo usvoji djelimična presuda kojom će biti poništen ugovor o zakupu, dok će naknadno od suda tražiti tražiti da precizno utvrdi nadoknadu štete po osnovu neplaćenog zakupa i ostalih neplaćenih troškova električne energije, vode...

Netrpeljivost vlasnika hotela i kazina traje godinama, a u istom sudu se po nekoliko osnova vodi nekoliko sporova između dvije suprotstavljene strane.

“Cazino Avala” tužio je, takođe, gazdu hotela Avala, kompaniju “Bepler end Džejkobson”, zbog smetnje pristupa posjedu, jer joj ne dozvoljava prolaz parkingom i unos hrane za goste kazina-kockare.

Sutkinja Pavličić trebalo bi uskoro da presudi i u tom sporu.

Bonus video: