Fond zdravstva donira robu vrijednu 10.000 eura

Stojanović je kazao da je zadovoljan načinom angažovanja SAJ-a na spasavanju stanovništva i pohvalio njihovu hrabrost i vještine u izvođenju tih zadataka
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.05.2014. 13:16h

Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore je za ugrožene u poplavama u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj sakupio potrošni materijala (ljekove, sanitetski materijal, parafarmacija, dezifenkciona sredstava, deterdžentea...) u vrijednosti od oko 10.000 eura, saopšteno je iz Fonda.

"Na poziv Fonda odazvalo se pet najvećih podgoričkih veledrogerija - Farmegra, Glosarij, Urion, Farmont i Medica i snadbjevača medicinskog potrošnog i drugog materijala koji imaju poslovnu saradnju sa Fondom i nesebično izdvojili vrijednu pošiljku koja će veoma dobro doći stanovništvu poplavljenih područja", navodi se u saopštenju.

Fond je koordinirao akcijom koju je podržao i Crveni krst Crne Gore, koji je takođe izašao u susret i sa svojom logističkom podrškom potpomogao da se pomoć lageruje u njihovom centralnom magaciju,danas je uručio, odakle će biti distribuirana poplavljenim područjima.

Svi zaposleni Fonda za zdravstveno osiguranje će pojedinačno izdvojiti određena finansijska sredstva za ugrožene u poplavama.

Pripadnici SAJ-a evakuisali 500 osoba u Srbiji

Pripadnici crnogorske Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) evakuisali su 500 osoba u spasilačkoj misiji u Srbiji, a njihovo angažovanje dalo je doprinos jačanju prijateljstva i zajediništva stanovništva dvije države, kazao je direktor Uprave policije, Slavko Stojanović.

On se danas sastao sa zamjenikom komandanta SAJ-a Mirkom Banovićem i pripadnicima Antiterorističkog tima B (ATT B) te jedinice, povodom angažovanja pripadnika SAJ-a u spasilačkim akcijama na poplavljenom području u Srbiji.

Iz Uprave policije je saopšteno da je zamjenik komandanta SAJ-a prezentovao sve aktivnosti koje su pripadnici ATT – B tima (Alpinistička grupa i Ronilačka grupa) SAJ-a, koji je predvodio, preduzeli na poplavljenim područjima u Obrenovcu i okolnim selima.

"Pripadnici SAJ-a, od 17. do 26. maja, evakuisali preko 500 osoba, izvršili izvlačenje tijela stradalih, dostavljali neophodne namirnice i druge potrepštine ugroženima, spasili određen broj stočnih grla, učestvovali na osposobljavanju poplavljenih odvoda i obavljali druge potrebne poslove i zadatke na terenu“, kaže se u saopštenju.

Stojanović je kazao da je zadovoljan načinom angažovanja SAJ-a na spasavanju stanovništva i pohvalio njihovu hrabrost i vještine u izvođenju tih zadataka.

Prema njegovim riječima, angažovanje SAJ-a je staro – novo iskustvo za tu elitnu jedinicu, podsjećajući da su njeni pripadnici i u ranijem periodu učestvovali u sličnim misijama manjih razmjera, gdje su takođe pokazali odlučnost i spremnost za uspješno izvršavanje zadataka.

"Ova aktivnost je dala doprinos jačanju prijateljstva i zajediništva stanovništva dvije države", rekao je Stojanović.

On je Banoviću i timu koji je predvodio prenio pohvale kolege susjedne države, direktore Direkcije policije MUP-a Srbije, Milorada Veljovića, koji je izrazio zahvalnost na profesionalnom angažovanju SAJ-a koje je doprinijelo efikasnom spasavanju i evakuaciji stanovništva u Srbiji.

Banović se zahvalio Stojanoviću na prijemu i poručio da će SAJ nastaviti da profesionalno i odgovorno obavlja povjerene poslove, i da je njemu i timu koji je predvodio bila čast da da doprinos na spasavanju ljudskih života.

Stojanović je obavijestio Banovića i ATT – B tim da će ih predložiti za nagradu zbog uspješnog i profesionalnog angažmana u Srbiji.

Galerija

Bonus video: