NAKON OBRADE DOKUMENTACIJE BIĆE OBJAVLJENA RANG LISTA

Mrdak: Za boravak u domu prijavilo se 106 učenika

"Rang lista će biti objavljena na internet stranici i na oglasnoj tabli đačkog doma", kazala je Mrdak
302 pregleda 1 komentar(a)
Gordana Mrdak, Foto: PR Centar
Gordana Mrdak, Foto: PR Centar
Ažurirano: 27.08.2018. 12:27h

Za boravak u učeničkom domu prijavilo se 106 učenika na konkursu koji je završen u petak, a danas je počela predaja dokumentacije studenata prve godine fakulteta za prijem u studentske domove, koja će trajati do 14. septembra.

To je, u izjavi za PR Centar, saopštila upravnica Prve faze Javne ustanove (JU) Dom učenika i studenata, Gordana Mrdak,  podsjećajući da je rok za predaju dokumenata za prijem učenika u učenički dom trajao od 13. do 24. avgusta.

„U ovom konkursnom roku prijavljeno je 106 učenika. U toku je obrada dokumentacije, nakon čega će biti objavljena rang lista učenika koji su ostvarili pravo na smještaj. Rang lista će biti objavljena na internet stranici i na oglasnoj tabli đačkog doma“, kazala je Mrdak.

Ona je kazala da je predaja dokumentacije studenata prve godine počela danas i da će trajati do 14.septembra.

„Za studente starije godine, rok za predaju dokumentacije počinje od 10. septembra i traje do 5. oktobra. Potrebna dokumenta za predaju za studente prve godine su ovjerena kopija svjedočanstva trećeg i četvrtog razreda, ovjerena kopija luče, potvrda o studiranju, uvjerenje o mjestu prebivališta i fotokopija biometrijske lične karte ili uvjerenje o državljanstvu“, navela je Mrdak.

Ona je rekla da JU Dom učenika i studenata raspolaže sa 1.032 mjesta, a novi studentski dom sa 400 mjesta.

„Znači, za raspodjelu ukupno imamo 1.432 mjesta. Kapacitet se nije mijenjao od 2013. godine kada je izgrađen novi studentski dom. Do tada, javna ustanova je raspolagala sa 962 mjesta“, precizirala je Mrdak.

Ona je kazala da se otvaranjem novog studentskog doma, kapacitet povećao za 400 mjesta, a sanacijom i rekonsturkcijom Starog doma, kapacitet uvećao za još 60 mjesta.

Mrdak je istakla da se cijena smještaja i ishrane nije mijenjala proteklih godina, a da se ona razlikuje zavisno u kojem je objektu je smješten student.

„Tako student za ishranu – ručak, doručak, večera plaća 23 eura i deset centi. Učenici plaćaju 18 eura i šest centi.  Kada je u pitanju smještaj, mjesečna stanarina u prvoj fazi u Plavom dvoru iznosi 11 eura i 80 centi, u Starom domu i Drugoj fazi mjesečna stanarina je šest eura i 30 centi, dok u Đačkom domu stanarina iznosi šest eura i 60 centi“, navela je Mrdak.

Govoreći o radovima koji su realizovani u toku ljeta, Mrdak je kazala da je urađena sanacija i rekonstukcija kupatila u Plavom dvoru, koja, kako je pojasnila, podrazumijeva kompletnu zamjenu sanitarija i pločica.

„Urađena je i sanacija ravnih krovova, hidroizolacija u Drugoj fazi, i na Upravnoj zgradi. Izvršeno je krečenje svih zajedničkih prostorija, gdje je to bilo potrebno, koje podrazumijevaju čitaonice, hodnike i kvartove. Internet je uveden i proširen u Prvoj fazi, tako da sad JU ima besplatan internet za sve korisnike, bez obzira u kojem objektu se nalaze“, rekla je Mrdak.

Izvršena je i, kako je dodala, zamjena kreveta u Prvoj fazi u 38 soba, sa elektroinstalacijama u tim sobama.

Studentkinja iz Bijelog Pola, Đorđina Zlajić, koja je upisala Ekonomski fakultet kazala je da je danas predala dokumentaciju za prijem u studentski dom i da je bila odličan učenik.

„Samim tim što dolazim iz Bijelog Polja i što sam ovdje upisala fakultet, voljela bih ovdje da boravim. Od pređašnjih studenata čula sam da su veoma dobri uslovi, da je jako dobro druženje i voljela bih da dobijem Novi dom za boravak“, navela je Zlajić.

Preporučujemo za Vas