Janko Zeković treći na međunarodnom takmičenju iz filozofije

Crna Gora je dobila kandidaturu za domaćina Filozofske olimpijade 2018.
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.05.2014. 13:36h

Janko Zeković, učenik podgoričke Gimnazije “Slobodan Škerović“ osvojio je bronzanu medalju na 22. Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi (IPO), koja je ove godine održana od 15. do 18. maja u glavnom gradu Litvanije, Viljnusu.

"Ovo je drugo priznanje koje su naši učenici dobili na ovom prestižnom takmičenju koje se odvija pod pokroviteljstvom UNESCO-a i Međunarodne asocijacije filozofskih udruženja (FISP). Na prvom učešću 2012. godine Đuro Ilić iz Budve dobio je pohvalu”, kazala je za “Vijesti” Jasminka Milošević, profesorica filozofije u podgoričkoj Gimnaziji.

Pored Janka, u crnogorskoj ekipi bili su Sanja Raković, takođe učenica Gimnazije “Slobodan Škerović“ i profesorica filozofije Milošević. Učešće naših takmičara organizovalo je Udruženje profesora filozofije uz pomoć sponzora (Domen.me, Okov, Career Team, Art Beton i Kalija). Manji dio troškova snosila je i Gimnazija „Slobodan Škerović“.

Zekovićeva medalja je druga za Crnu Goru kada je riječ o olimpijadama znanja. Takvo odličje je prošle godine osvojio Nikšićanin Petar Tadić koji je osvojio treće mjesto iz fizike na Olimpijadi znanja.

miodrag babović

Bonus video: