Porto Montenegro prebukiran za tri ljetnja mjeseca

Najveća jahta čiji je dolazak definitivno potvrđen ovog ljeta biće 93 metra duga “Mayan Queeen IV”
68 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 27.05.2014. 17:07h

Najveća i najelitnija marina u Crnoj Gori – tivatski Porto Montenegro već je prebukirana za predstojeća tri mjeseca glavne ljetnje turističke i nautičke sezone.

Iako su cijene vezova u Porto Montenegru za naše prilike dosta visoke, za bogate jahtaše one su prava bagatela jer je tivatska marina u prosjeku za oko 2,5 puta jeftinija od marina sličnog kvaliteta i nivoa usluge na Azurnoj obali ili u Italiji.

Prema aktuelnom cjenovniku, dnevni vez u Porto Montenegru sa uključenim PDV-om od 7 posto, košta od 29 eura za mali čamac dužine do 6 metara, do 2.860 eura za super-jahtu dugačku 150 metara.

Za brodove dugačke izmedju 35 i 70 metara kakvi su najčešći klijenti Porto Montenegra, dnevni vez košta između 296 i 1.046 eura.Iako je izostalo najavljeno uplovljavanje reprezentativne 85-metara duge jahte “Pacific” koja je privremeno odložila dolazak u Tivat, u Porto Montenegru ovih je dana već vezano 12 brodova koji svojim dimenzijama spadaju u klasu mega i super jahti.

Trenutno najveća jahta u marini je 77-metara dugi “Tango” pod zastavom Kajmanskih ostrva, amanjim jahtama popunjena je većina od ukupno 250 vezova sa kojima trenutno raspolaže Porto Montenegro.

U marini je izuzetno živo, a tako će prema riječima PR menadžera Porto Montenegra Danila Kalezića, biti i u naredna tri mjeseca jer je lista čekanja već pozamašna.

“Marina je definitivno rasprodata za drugu polovinu juna, jul i avgust mjesec u potpunosti. Tada ćemo imati iskorištenost kapacitete od čak 104-105 posto jer ćemo u funkciju staviti čak i one pomoćne djelove obale koji se inače, ne koriste za privez u regularnoj svakodnevnici. To je i dobar pokazatelj da nam treba i brzi završetak aktuelnih građevinskih radova na novoj operatoivnoj obali gdje ćemo do kraja ljeta dobiti još 156 novih vezova jer se nadamo da će se dobra sezona nastaviti i u septembu i oktobru mjesecu”, kazao je za “Vijesti” Kalezić.

On je dodao da u menadžmentu tivatskog nautičkog centra ne sumnjaju da će i novi vezovi lako i brzo dobiti svoje stalne ili povremene korisnike.

Optimizam temelje na unapređenoj ponudi kompletnog nautičkog centra, velikom interesovanju koje su jahtaši pokazivali na svim međunarodnim sajmovima na kojima se Porto Montenegro predstavljao u proteklih nekoliko mjeseci, ali i na vrlo konkurentnoj cjenovnoj politici, kada je taj vid elitnog jahtinga u pitanju, te brojnim fiskalnim i administrativnim povoljnostima koje jahtašima nudi Crna Gora.

Najveća jahta čiji je dolazak definitivno potvrđen ovog ljeta u Porto Montenegro, biće 93 metra duga luksuzna ploveća palata “Mayan Queeen IV”, a na jesen ovdje na stalni vez stižu i tri mega i super jahte saudijske kraljevske “Golden Yacht” flote.

Galerija

Bonus video: