Tivat: Nastavljeno sa sakupljanjem pomoći za poplavljena područja

Udruženje penzionera Tivta donijelo je odluku da svi njegovi članovi od majske penzije izdvoje po euro za pomoć poplavljenim područjima
85 pregleda 1 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 26.05.2014. 14:45h

Akcija prikupljanja pomoći za u poplavi postradala područja Srbije, BiH i Hrvatske koju su 18.maja pokrenule Pravoslavna crkvena opština tivatska, hram Svetog Save i Kolo srpksih sestara, a pridružila joj se i Organizacija žena Tivta, naišla je na izuzetan odaziv Tivćana.

Sakupljena su tri šlepera raznovrsne pomoći, od čega su 65 odsto bila najneophodniji prehrambeni i higijenski artikli. Prema riječima tivatskog paroha, oca Petra Petrovića, sakupljena pomoć je već distribuirana na način da je jedan šleper otišao za Srbiju, drugi za BiH, a treći do Šida.

"Odatle će roba ići za Semberiju, dio zapadne Srbije i onaj dio Hrvatske koji je potopljen", kazao je otac Petar zahvaljujući se svim Tivćanima koji su pokazali veliku humanost i želju da pomognu stanovnicima susjednih država, bez obzira na njihovu nacionalnu ili vjersku pripadnost.

Popularna tivatska caffe-pizzeria "Big Ben", juče je na račun za pomoć postradalim u poplavama uplatila iznos od 1.005,86 eura koliko je prethodnih dana u tom ugostiteljskom objektu sakupljeno u originalnoj akciji pod nazivom "Ostavi bakšiš, njima je potrebniji nego nama".

"Big Ben" je priredio i poseban "Pizza Day" tokom kojeg su se pice prodavale po popularnim cijenama od 3,99 eura, a sav prihod od prodaje tog artikla uplaćen je žrtvama poplava, kao i sav bakšiš koje je tokom tri dana dobijalo osoblje ovog ugostiteljskog objekta.

Udruženje penzionera Tivta donijelo je odluku da svi njegovi članovi od majske penzije izdvoje po euro za pomoć poplavljenim područjima Srbije, BiH I Hrvatske, pa će na taj način za postradale biti sakupljeno još skoro 2.900 eura.

Tivatski slikari Ljubomir Popadić i Momčilo Macanovic donirali su po jednu sliku za pomoć postradalom stanovništvu od poplava u regionu.

Humanitarnu aukciju organizuje Udruženje likovnih umjetnika Crne Gore, a očekuje se da će joj se odazvati brojni crnogorski slikari koji i na ovaj način pokazuju svoju soldidarnost sa ugroženim stanovništvom.

CGES pomogao sa 20 hiljada eura

Crnogorski elektroprenosni sistem donirao je 20 hiljada eura područjima u Srbiji i Bosni i Hercegovini, kako bi što prije sanirali posljedice poplava.

Kako je saopšteno, donacija se upućuje u želji da se što prije saniraju posljedice nezapamćenih poplava u ovim državama.

"Time je CGES dokazao još jedanput da je društveno odgovorna kompanija ne samo u vlastitoj državi,nego i van njenih granica", zaključuje se u saopštenju kompanije.

Bonus video: