Nekoliko stotina posjetilaca na proslavi Dana mladosti u Tivtu

Atmosferu su na početku fešte podigli eks-YU rok hitovi i ikonografija sa jugoslovenskim trobojkama
67 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2014. 12:21h

Više stotina ljudi iz cijele Crne Gore, ali i brojni strani turisti okupili su se sinoć na centralnom tivatskom gradskom Trgu magnolija gdje je NVO „Generalni konzulat Socijalističke Federtativne Republike Jugoslavije“, priredila proslavu 12. maja – praznika u SFRJ poznatog kao Dan mladosti.

Atmosferu su na početku fešte podigli eks-YU rok hitovi i ikonografija sa jugoslovenskim trobojkama, pionirskim uniformama i zastavama SKJ, a nešto poslije zatvaranja birališta u Crnoj Gori, oko 20.15 sati, na Trg magnolija stigla je i štafeta mladosti.

Nju je donio Nemanja Ristić, mladu građevinski radnik iz Višegrada, prenoseći bratske poruke naroda BiH gradjanima Crne Gore i cijele bivše Jugoslavije.Inače, ovogodišnja štafeta mladosti u organizaciji „Generalnog konzulata SFRJ“ krenula je prije dva daa ispred kasarne Vojske Crne Gore u Golobovcima i obišla je sva stratišta po Crnoj Gori na kojima su njemački okupatori u Drugom svjetskom ratu počinili zločine nad crnogorskim civilnim stanovništvom.

Prema riječima generalnog konzula Marka Perkovića, to je bio vid protesta protiv namjere Vlade Crne Gore da po Sporazumu sa Vladom Njemačke, u krugu aktivne kasarne VCG u Globovcima, sahrani posmrtne ostatke vojnika njemačkog Vermahta poginulih u Crnoj Gori tokom Drugog svjestkog rata.

Nakon dolaska štafete, fešta na glavnom tivatskom trgu nastavljena je uz nastup Nine Petković i njenog benda „Dan poslije“, te DJ-eva a ispaljen je i veliki vatromet sa 122 projektila, u čast 122-gog rođendana osnivača i doživotnog predsjednika SFRJ, Josipa Broza Tita.

Galerija

Bonus video: