Budva pokušava da uvede red u prevozu: Legalni taksi imaće tablicu BD-TX

"Predstavnici taksi udruženja su zadovoljni novom izmijenjenom odlukom o taksi prevozu"
56 pregleda 7 komentar(a)
Budva taksi, Foto: Vuk Lajović
Budva taksi, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 26.05.2014. 16:49h

Legalni taksi prevoznici pozvali su Opštinu da prestane sa lošom praksom i uoči svake ljetnje sezone masovno započne sa izdavanjem novih licenci za taksi prevoz, što je jedan od razloga velikog broja taksi vozila u špicu sezone.

To je jasno predočeno čelnicima Opštine na sastanku koji je na incijativu taksi prevoznika održan uoči vikenda u zgradi Opštine.

“Na sastanku je ukazana potreba za hitnim rješavanjem haosa na ulicama grada Budve. Sa tim su se složili i predsjednik Opštine Lazar Rađenović sa saradnicima sa jedne strane kao i predstavnici taksi udruženja sa druge strane. Usaglasili su se da od ove sedmice počne izdavanje posebnih taksi registarskih tablica (BD-TX) koje će u mnogome doprinijeti da korisnici taksi usluga prepoznaju legalne taksi prevoznike“, navodi se u saopštenju legalnih taksi prevoznika dostavljenom “Vijestima”.

Kako se ističe u saopštenju, dogovorena je pojačana kontrola kako bi se eliminisali nelegalni taksi prevoznici.

“Predstavnici taksi udruženja su zadovoljni novom izmijenjenom odlukom o taksi prevozu. Nadaju se da će se predstavnici Opštine potruditi da konačno uvedu red u ovu djelatnost . Takođe novom odlukom gdje je jasno članom 28 naznačeno da Opština Budva do donošenja elaborata o javnom gradskom i prigradskom transportu putnika na teritoriji opštine Budva neće izdavati nove izvode licenci. Nadamo se da će opština prestati sa lošom praksom da se svake godine pred početak sezone izda pedesetak licenci”, ističu taksisti.

Oni su upozorili da se izdavanjem novih licenci ugrožava njihovo poslovanje i stvara se još veći haos na ulicama grada.

“U slučaju nepoštovanja odluke od strane službi Opštine taksi prevoznici su spremni i na štrajk”, upozorili su taksisti u saopštenju.

Ono što je takođe izmjenama i dopunama odluke o taksi prevozu utvrđeno je da će taksisti, za razliku ranijih rješenja, moći da koriste sva taksi stajališta u gradu, uz prethodno plaćene nadoknade, koja će biti određena.

Za broj taksi mjesta na stajlištima u Mediteranskoj ulici, u blizini hotela “Avala”, “Mogren” i kod “Zeta filma”, odlučeno je da bude redukovan.

Upravo to je bila i tačka sporenja prevoznika u budvanskoj opštini, jer je zbog velikog broja taksi vozila, posebno u večernjim satima, dolazilo do saobraćajnog haosa, a nerijetko i do tuča, buke i svađe među taksistima.

Bonus video: