"Morakovo" pobjednik Župskih igara

"Na najljepši mogući način promovišemo naše mjesto i pokazujemo da slogom i zajedništvom možemo samo naprijed", poručio je otvarajući igre predsjednik Mjesne zajednice Župa Dragoljub Radulović
454 pregleda 1 komentar(a)
Župske igre, Foto: Župa u srcu
Župske igre, Foto: Župa u srcu
Ažurirano: 27.08.2018. 08:53h

Ekipa "Morakovo" pobjednik je drugih Župskih igara, koje su proteklog vikenda održane na poligonu Osnovne škole "Dušan Bojović" u nikšićkoj Župi.

Taj tim imao je bod više od drugoplasirane ekipe "Župa u srcu", dok je treće mjesto pripalo ekipi "Mirkovići - Bjeloševina".

Manifestaciju je organizovala nevladina organizacija Župa u srcu, zbog, kako su rekli, u cilju promocije zavičaja i dobrog druženja.

Učestvovalo je sedam ekipa, šest iz Župe i gosti iz Velike, ispod Čakora, koji su bili tu i tokom prvih Župskih igara.

"Na najljepši mogući način promovišemo naše mjesto i pokazujemo da slogom i zajedništvom možemo samo naprijed", poručio je otvarajući igre predsjednik Mjesne zajednice Župa Dragoljub Radulović.

Takmičari su se nadmetali u sedam disciplina - povlačenje konopca, skok u dalj, plovka, povlačenje motke, bacanje kamena s ramena, prenošenje bale i "natoči vodu".

Revijalna igra je bila "uskoči i iskoči iz bačve" a gost je bio Vojo Radulović sa Cetinja, nakon čijih se skokova ta disciplina u zadnjih par godina nalazi na repertoaru sličnih manifestacija.

Za titulu pobjednika Župskih igara takmičili su se "Morakovo"', "Župa u srcu", "Mirkovići-Bjeloševina", "LiverCity", "Staro Selo", "Bjeloševina II" i gosti iz "Kluba Velika".

Bonus video: