Sumnjive radnje i sukob: Asfalt pao dan pred izbore

Troje aktivista DF-a takođe tvrdi da su ih fizički napali i davili mještani Livadica kada su pokušali da snime izvođenje radova
114 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2014. 07:18h

Lideri Socijaldemokratske partije i Demokratskog fronta u Bijelom Polju, Tufik Bojadžić i Slavko Fuštić optužili su Demokratsku partiju socijalista da sprovodi akciju proboja, nasipanja i asfaltiranja puteva u više seoskih područja.

Bojadžić navodi da su putevi danas probijani i nasipani u selima Dobrinje, Mioče, Kaševari, Ivanje, a asfaltirani na putu prigradskog naselja Lipnice- Livadice, te da to nisu konačni podaci.

Troje aktivista DF-a, Dragan Radović, Tanja Milatović i Duško Timotijević takođe tvrde da su ih fizički napali i davili mještani Livadica, kada su pokušali da na licu mjesta snime asfaltiranje puta, nakon čega je intervenisala i policija, a radovi obustavljeni do daljeg. Dragan Radović je ispričao da je na njega nasrnuo mještanin Livadica Zećo Kolić i rekao mu “četnici, gubite se odavde“, nakon čega je počeo da ga davi.

„Udario me po glavi i počeo da me davi, pa mi je ispao telefon kojim sam sve to snimio“, kazao je Radović i dodao da su, osim na njega, fizički nasrnuli i na Milatović i Timotijevića, koje su takođe hvatali za vrat.

Radović je kazao da su svi pozivani da daju izjave u policiji.

Predsjednik DF-a u Bijelom Polju Slavko Fuštić kazao je da je slučaj u Livadicama pravi primjer kršenja zakona o finansiranju političkih partija.

„Ovo je i klasični primjer zloupotrebe državnih resursa u privatne svrhe“, kazao je Fuštić i najavio krivične prijave.

Bojadžić je kazao da asfaltiranje puteva u danu predizborne šutnje doživljava kao udar i pritisak na demokratsku volju građana da slobodno izraze svoju volju.

„Nije u redu da u danu izborne šutnje probijaju, nasipaju i asfaltiraju kilometre puteva, naročito kada znamo da 3 godine unazad Opština nije asfaltirala ni jedan jedini metar puta na seoskom području, osim krpljenja rupa“, kazao je Bojadžić.

On je istakao da je kršenja zakona bilo drugog dana praznika nezavisnosti, kada su na više lokacija bile uključene mašine, na račun budžetskih sredstava, iako je predsjednik Opštine Aleksandar Žurić dao javno obećanje da mjesec dana prije izbora neće biti takvih radova.

„Očigledno da im je ponestalo glasača, pa su u pogon stavili mehanizaciju privatnih firmi“, rekao je Bojadžić i najavio krivične prijave protiv svih koji su kršili zakon.

Uz to, dodao je on, tražiće da se ispita da li je o radovima bila sprovedena tenderska procedura i da li su izvedeni u skladu sa programom javnih radova, ili je to samo plod nečije političke volje.

Žurić: Nismo odredili kada će se izvoditi radovi

Predsjednik Opštine Aleksandar Žurić je kazao da ni Optina ni DPS nemaju nikakve veze sa vremenom izvođenja radova na putnom pravcu Lipnica- Livadice, jer je taj put ušao u plan programa Direkcije javnih radova Crne Gore za ovu godinu.

„Direkcija sprovodi tender i potpisuje ugovor sa izvođačem i svako povezivanje lokalne uprave sa tim je čista politička insinuacija“, kazao je Žurić, i dodao da da samim tim nemaju veze ni sa vremenom kada će izvođač radova pristuputi poslu koji je dobio na tenderu.

On je istakao da je Bijelo Polje bilo veliko gradiliste u čitavom mandatu, i da su sve te radove poslednjih mjeseci sveli na minimum, upravo da ne bi bilo takvih komentara.

„Veoma je interesantno da svega nekoliko sati prije izbora, neko već unapriijed traži alibi za izborni rezultet“, zapazio je Žurić .

Galerija

Bonus video: