Čekam te na Škver: Obilježili početak sezone uz muziku, ribu, vino i pivo

Škver je po mnogima je najatraktivniji i najljepši dio Novog, ali je nedovoljno promovisan i posjećen zbog čega su ugostitelji pokrenuli inicijativu Čekam te na Škver
75 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 24.05.2014. 14:47h

Ugostitelji sa hercegnovskog Škvera uz muziku, ribu, vino i pivo koje su tokom prijepodneva dijelili turistima i mještanima obilježili su početak turističke sezone.

Organizovali su uspješnu akciju Čekam te na Škver. Planiraju da i tokom ljeta organizuju slične manifestacije, sa ciljem da se Novljani i njihovi gosti masovnije vrate u najljepši dio grada.

Popularni Škver, po mnogima je najatraktivniji i najljepši dio Herceg Novog, ali nedovoljno promovisan i posjećen zbog čega su ugostitelji - ne čekajuci zvanične institucije - pokrenuli inicijativu i već drugi put organizovali akciju, sa ciljem da privuku i Novljane i goste. Nakon uspjesne osmomartovske promocije, jutros su organizovali akciju obilježavanja početka turstičke sezone.

Na nekoliko punktova pržilo se oko 300 kilograma sitne ribe, popilo se 50 buradi piva, 250 litara vina.

Novljanka Jelena Bajčetić sama je zamijesila i napravila od 20 kg brašna roštule i priganice koje su prve planule.

Inicijator akcije Dragan Spajić, menadžer lokala Blue fin na Škveru, kaže da akcija ima višestruke ambicije “da se Novljani vrate i siđu na Škver”.

“Planiramo da organizujemo Nedjelju djece i dječiji maskenbal”, najavljuje Spajić.

Prodaja simpatičnih suvenira, od kojih je prilog namijenjen stradalima u poplavama, išla je dobro.

Na Škveru su se zatekle i dvije porodice iz Obremovca, koje je ugostio hotel LIGHT HOUSE iz Igala.

Dragana Milošević i Slađana Đorđević čiji su domovi stradali u poplavama zahvalne su svima koji su im prethodnih dana pomogli na različite načine.

Oko 1.500 ljudi, najviše Novljana, prošetalo je jutros Škverom i uživalo u muzici klapa, gradskog orkestra i defileu mažoretki .Bili su zadovoljni i organizatori, koji kažu da predsezona nije ispunila očekivanja .

Džej Pi, turista iz Engleske, sa prijateljima je koji su prvi put u Crnoj Gori došli su jahtom koja je vezana u Gradskoj luci Herceg Novi.

Oduševljen je gradom i atmosferom koju je doživio na Škveru.

Ugostitelji sa Škvera odlučni su u namjeri da slične manifestacije organizuju tokom čitave godine.

Galerija

Bonus video: