Građani Crne Gore sms porukama donirali više od 200.000 eura

Svi operateri mobilne telefonije u Crnoj Gori su prije desetak dana otvorili posebne donatorske linije radi pružanja pomoći ugroženom stanovništvu Srbije i BiH
0 komentar(a)
Balkan, poplave, Foto: Beta/AP
Balkan, poplave, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.05.2014. 17:20h

Građani Crne Gore su preko donatorskih linija na mobilnim telefonima uplatili visse od 202.000 eura novčane pomoći poplavljenim područjima.

Svi operateri mobilne telefonije u Crnoj Gori su prije desetak dana otvorili posebne donatorske linije radi pružanja pomoći ugroženom stanovništvu Srbije i Bosne i Hercegovine.

Svakim pozivom broja 14543 vlasnici mobilih telefona doniraju jedan euro kao pomoć poplavljenim područjima u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Podgorički spasioci pomažu u Svilajncu

Grupa od 11 spasilaca Službe zaštite Glavnog grada otputovala je u Opštinu Svilajnac, gdje već danas učestvuje u sanaciji poplavljenog terena.

Kako je saopšteno iz Biroa za odnose sa javnošću Glavnog grada, spasioci su uručili i donaciju od deset hiljada litara vode za piće, a u Srbiji će se zadržati dok bude potrebe za njihovim angažmanom.

„Ovo je druga ekipa spasilaca Službe zaštite koja je upućena kao pomoć kolegama u Srbiji“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je prva ekipa, specijalizovana za spašavanje na brzim vodama, bila raspoređena u Šabac, gdje je direktno učestvovala u spasavanju stanovništva na terenu, dostavljanju hrane i vode za piće, kao i crpljenju vode iz poplavljenih kuća.

„Oni su tada kao interventnu pomoć dostavili takođe deset hiljada litara flaširane vode za piće, kao i 5,3 hiljade vreća za pijesak“, dodaje se u saopštenju

Bonus video: