Kako obezbijediti knjige za novu školsku godinu: Jagma za polovnim udžbenicima u "Delti"

Na brojnim štandovima, mališani i roditelji prodaju korišćene udžbenike, a komplet za peti, šesti i sedmi razred mogao se trgovati od 15 do 30 eura, u zavisnosti koliko se knjige očuvane
130 pregleda 1 komentar(a)
Prodaja knjiga, Delta, Foto: Savo Prelević
Prodaja knjiga, Delta, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.08.2018. 06:34h

Tradicionalna akcija “Pokloni, prodaj ili kupi korišćeni udžbenik” izazvala je ogromno interesovanje, tako da je atrijum tržnog centra “Delta city” u Podgorici prepun mališana i roditelja, koji na taj način pokušavaju da obezbijede knjige za novu školsku godinu.

Gradski odbor Sindikata prosvjete - Podgorica ove godine organizuje četrnaesti put tu akciju, koja je počela 22., a trajaće do 31. avgusta.

Zbog velike gužve i interesovanja, dosta njih mnogo prije početka dođe u “Deltu” da zauzme što povoljnije mjesto.

Na brojnim štandovima, mališani i roditelji prodaju korišćene udžbenike, a komplet za peti, šesti i sedmi razred mogao se trgovati od 15 do 30 eura, u zavisnosti koliko se knjige očuvane.

“Smatram da je akcija pun pogodak, jer se stvarno mogu naći dobro očuvane knjige za mnogo manje novca nego što koštaju novi kompleti”, kazala je Milena Rakočević.

Ona je istakla da posljednjih godina na taj način obezbijedi knjige za svoju djecu i da uštede dosta novca.

“Kada se pogleda koliko koštaju novi udžbenici, ušteda je velika, jer treba i tri puta manje novca za korišćene komplete”, istakla je Rakočević.

Učenik osmog razreda Marko Ivanović rekao je da je prodao knjige za sedmi razred za 20 eura, a našao dobro očuvane za osmi za 25 eura.

“Tako da sam zadovoljan. Zadnjih nekoliko godina na taj način sebi nabavljam knjige”, kazao je Ivanović.

Iz Sindikata prosvjete su istakli da “je za roditelje naših učenika veoma teško kvalitetno pripremiti đake za polazak u školu.

“S toga Gradski odbor SPCG – Podgorica organizuje i ove godine svoju tradicionalnu akciju ‘Pokloni, zamijeni ili prodaj korišteni udžbenik’ četrnaesti put”, naveli su iz te organizacije.

Pojasnili su da akcijom žele da reafirmišu društvo, a prije svega da kod učenika stvore naviku na solidarnost i pomaganje drugima koji su u toj potrebi.

Bonus video: