Kolašin: Put pred izbore nasut zemljom

Mještani Luga tvrde da Opština Kolašin pokušava da im “zamaže” oči pred izbore jer nasipaju običnu zemlju po putu
3 komentar(a)
Nema šanse da se u invalidskim kolicima prođe, Foto: Dragana Šćepanović
Nema šanse da se u invalidskim kolicima prođe, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 22.05.2014. 19:34h

Nekoliko mještana kolašinskog naselja Lug odlučna je da spriječi radove na neasfaltiranom putu pored svojih kuća, koje je u utorak počela lokalna uprava.

Mještani tvrde da Opština pokušava da im “zamaže” oči pred izbore jer nasipaju običnu zemlju po putu. To će im, ubijeđeni su, stavoriti više teškoća.

Novica Sudar je odlučan da spriječi nasipanje puta zemljom pored svoje kuće.

“Ovo je ponižavanje i omalovažavanje. Pogledajete zemlju sipaju na put! Počeli su to da rade u utorak oko 16,30 sati kad je završeno radno vrijeme. Možete li da zamislite šta će se dogoditi kada u ovoliku zemlju padne kiša, a iz ovog naselja ide 40 djece u školu", kaže on.

Podsjeća da je put godina u užasnom stanju, da su mještani pokušavali da skupe novac i poprave ga.

„U Opštini su rekli da se na putu ne smije raditi dok se ne usvoji DUP i odrede karakteristike puta. Nedopustivo je na ovaj način izlaziti u usret mještanima Luga. Mi jesmo tražili da poprave put, ali da sipaju zemlju to nijesmo sigurno. To neću dozvoliti bar na dijelu pored moje kuće”, tvrdi Sudar.

Tako misli još nekoliko njegovih komšija. Napominju da je među njima i Kolašinac koji koristi invalidaska kolica i koji u utorak uveče nije mogao proći putem preko nasute zemlje.

Bonus video: