Žabljak: Dan nezavisnosti obilježili uređivanjem spomen-parka i spomenika

Odazvalo se nekoliko desetina poštovaoca tradicije, djela i žrtve 1.031 palog borca, 1.465 civilnih žrtava rata iz tri durmitorske opštine
0 komentar(a)
Žabljak, spomenici, čišćenje, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, spomenici, čišćenje, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 21.05.2014. 13:21h

Udruženje boraca i antifašista, akcijom uređenja spomen-parka i spomenika palim borcima i žrtvama fašističkog terora, obilježili su Dan nezavisnosti.

Odazvalo se nekoliko desetina poštovaoca tradicije, djela i žrtve 1.031 palog borca, 1.465 civilnih žrtava rata iz tri durmitorske opštine, koje su dale 280 prvoboraca i nosilaca partizanske spomenice od kojih je njih 16 proglašeno narodnim herojima.

Stariji, oni srednje dobi i mladi, većine aktuelnih političkih opredeljenja, uz njih i nekoliko prenzionera iz drugih gradova koji organizovano odmaraju na Žabljaku uređivali su spomen park, uklanjali izraslu kvorom a najviše kupili razno smeće koje je donio vjetar, polomljeno staklo i opuške koje su ostavili neodgovorni posjetioci.

Stoga opravdane reakcije učesnika akcije, ponajviše poznate zaštitnice prirode Vinke Bulić ali i zbog odnosa nadležnih prema ovom zdanju koje je zub vremena značajno oštetio.

Bonus video: