CKM: Odgođena proslava zbog dana žalosti u Srbiji i BiH

CKM je to odlučila u konsultaciji sa gradonačelnikom Prijestonice, Aleksandrom Bogdanovićem
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2014. 12:54h

Manifestacija u čast Dana nezavisnosti biće održana u subotu, a ne danas, zbog dana žalosti u Bosni i Hercegovini (BiH) i Srbiji, saopštila je Crnogorska kulturna mreža (CKM).

CKM je to odlučila u konsultaciji sa gradonačelnikom Prijestonice, Aleksandrom Bogdanovićem, zbog, kako su saopštili, dana žalosti u BiH i proglašenja trodnevne žalosti u Srbiji.

“Ovim činom željeli smo da iskažemo solidarnost i saosjećanje prema građanima susjednih država koji su u elementarnim nepogodama izgubili svoje najbliže. Ovom odlukom smo iskazali veliko poštovanje prema svim Srbima i ostalim narodima koji žive u Crnoj Gori, čija je rodbina pogođena elementarnim nepogodama”, kaže se u saopštenju.

CKM će, kako su rekli, u narednom periodu preduzeti aktivnosti za pomoć žrtvama katastrofalnih poplava u Srbiji i BiH.

Na događaju u subotu nastupiče izvođači koje su već najavili.

“Izvinjavamo se javnosti i svim građanima Crne Gore koji su planirali da danas dođu u Prijestonicu i zajedno sa nama proslave najznačajniji datum u ponosnom istorijiskom trajanju Crne Gore. CKM svim građanima čestita 21. maj, dan kada smo ostvarili višedeceniski san naših časnih generacija predaka”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: