Poplave donijele probleme prevoznicima: Do Beograda se ide zaobilazno

Vozovi ponovo kreću danas, ali neće saobraćati redovnom trasom nego će od Požege za Beograd ići preko Kraljeva
1 komentar(a)
Autobuska stanica, Foto: Luka Zeković
Autobuska stanica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.05.2014. 06:56h

Iz Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) rečeno je juče “Vijestima” da se od danas uspostavlja željeznički saobraćaj na pruzi Beograd - Bar, ali zaobilaznim putem i bez večernjeg voza. “Krenuće jutarnji voz iz Bara za Beograd i iz Beograda za Bar.

Novina je to što voz neće saobraćati redovnom trasom nego će od Požege ići preko Kraljeva za Beograd i obratno”, kažu u ŽPCG.

Večernji voz sa obje strane do daljeg neće saobraćati.

Zbog nezapamćenih polava u Srbiji saobraćajne veze su desetkovane, a broj autobusa koji polaze prema Srbiji drastično je smanjen ili je promijenjena trasa putovanja. Prevoznici kažu da zbog toga trpe ogromne štete, ali ističu da su one ipak zanemarljive u odnosu na one koje je u Srbiji i BiH napravila poplava.

Obilaznim putanjama idu i autobusi koji povezuju glavne gradove dviju država.

Na autobuskoj stanici u Podgorci kažu da prema Srbiji sve autobuske linije idu redovno, s tim što koriste alternatvine pravce gdje god su putevi ugroženi poplavama.

Radivoje Kovačević, vlasnik “Božura” koji ima najviše polazaka prema Srbiji kaže da je saobraćaj prema Srbiji desetkovan i da nema linija koje su išle Ibarskom magistralom.

“Sada su sve linije prema Beogradu preusmjerene na Čačak, Mrčajevce, Kragujevac, Batočinu i dalje za Beograd. Svi prevoznici zbog toga imaju velike probleme i štetu, ali bi bilo nepristojno govoriti o našoj šteti kada vidimo kolike su štete načinjene u Srbije i kakva je katastrofa zadesila taj prostor”, kaže Kovačević. M. B.

Bonus video: