Konzulat SFRJ ponudio pomoć u rekonstrukciji gradske rive

Raskopani najatraktivniji dio grada već mjesecima daje izuzetno ružnu sliku građanima i posjetiocima Tivta
53 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2014. 13:58h

NVO „Generalni konzulat Socijalističke Federativne Repšublike Jugoslavije“ ponudio je pomoć nadležnim državnim i lokalnim organima u naporima da se obimna rekonstrukcija gradske rive i šetališta Pine, ipak završi na vrijeme za prestojeći špic ljetnje turističke sezone.

Više od 2 miliona vrijedni radovi na rekonstrukciji i uređenju Pina koje finansiraju Opština Tivat i JP „Morsko dobro“ Budva, a izvodi nikšićka firma „Erlang“, traju još od oktrbra prošle godine i idu „vrlo kilavo“, tako da je izvjesno da neće biti gotovi u obećanom roku do 5.juna.

Raskopani najatraktivniji dio grada već mjesecima daje izuzetno ružnu sliku građanima i posjetiocima Tivta, a brojni preduzetnici čiji lokali gravitiraju Pinama, trpe ogromnu materijaklnu štetu.

Da se izvođaću radova ne žuri pokazuje i fotografija snimljena ujutro na Pinima gdje samo jedan radnik kopa,a desetak njegovih kolega ga posmatraju ispijajući mirno kafu na terasi obližnjeg lokala.

„Zbog ovakve neprihvatljive situacije, nadležnim državnim organima ponudili smo pomoć da organizujemo saveznu omladinsku radnu akciju „Pine 2014“ i da zalaganjem mladih udarnika, za najkraće vrijeme okončamo ovaj posao. Treba nam samo da aktueni izvodjač radova sa Pina ukloni svoje nekretnine u vidu bagera, mješalica i kompresora jer će sve biti izgrađeno snagom omladinskih mišića, pijukom i lopatom kako se na SORA uvijek radilo“, istakao je generalni konzul SFRJ Marko Perković.

On je dodao da ako SORA „Pine 2014“ počne 23. maja u 6 sati, „garantujem da će sve biti gotovo do 24. maja u 20 časova, a možda će i prije roka i date obaveze.“Perković je kazao da su mu investitori rekonstrukcije Pina poručili da organizatori Omladinske radne akcije ne mogu raditi na tom projektu „jer nismo učestvovali na tenderu“.

„Ne shvatam što su htjeli da kažu jer mi tendere imamo još od 1946 i SORA na akciji gradnje pruga Šamac-Sarajevo i Brčko-Banovići. Tenderi su dio parne lokomotive u koji se sipa voda i ugalj, a ne nikakva administrativna procedura koja spriječava razvoj naše mile socijalističke domovine“, istakao je prvi čovjek Generalnog konzulata SFRJ ističući da zbog vanrednog stanja na Pinima, ove godine će ta NVO veliku proslavu 25.maja – Dana mladosti, prirediti na Trgu magnolija u centru Tivta.

Galerija

Bonus video: