Zaostale plate pune kontejnere u Ulcinju

Radnici čistoće nijesu izlazili na ulice od petka protestujući zbog neisplaćenih zarada. Oni su tražili da im Opština kao osnivač, odmah isplati dvije od tri zaostale zarade
1 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2014. 10:48h

Skoro 24 sata Ulcinj je grcao u smeću, dok radnici gradske čistoće nisu u subotu postigli dogovor sa predsjednikom Opštine Fatmirom Đekom oko isplate zaostalih dugovanja i prekinuli protest.

Juče nešto poslije 14 časova tri "smećare" izašle su na ulice grada, pretrpanog smećem u jeku predsezone, i kulturnih dešavanja koja su privukla izvjestan broj turista uprkos lošem vremenu. Šef čistoće Božo Bojanić kazao je da će radnici biti na terenu sve do 20 časova, do kada je otvorena deponija na Možuri.

“Prvo ćemo očistiti uže gradsko jezgro” kazao je on “Vijestima”.

Radnici čistoće nijesu izlazili na ulice od petka protestujući zbog neisplaćenih zarada. Oni su tražili da im Opština kao osnivač, odmah isplati dvije od tri zaostale zarade.

Đeka im je obećao akontaciju za dva do tri dana a za dvije sedmice jednu ili dvije plate.

“U predsezoni smo i grad mora biti čist. Dogovorili smo stalnu komunikaciju kako nam se ovakve stvari više ne bi dešavale ” kazao je Đeka “Vijestima”.

Direktorica Komunalnog, u sklopu kojeg posluje Čistoća, Zana Sarvan podnijela je ostavku krajem prošle sedmice nakon što je imenovana za direktora Turističke organizacije.

U raspodjeli mjesta nakon formiranja većine poslije vanrednih lokalnih izbora, Perspektivi Amira Holaja, pored ostalog, pripalo je mjesto direktora TO a Forci vodeća funkcija u Komunalnom.

Najjača albanska partija u Ulcinju, međutim, još nije odlučila ko će naslijediti Sarvanovu.

Bonus video: