Savjet roditelja sa Zlatice: Svaki cent je uložen u školu

„Uradili smo ono kako smo najbolje mogli sa tom sumom. A, sve smo radili za našu djecu, kako bi se 1. septembra vratili u što bolje okruženje”
110 pregleda 6 komentar(a)
OŠ Dragiša Ivanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
OŠ Dragiša Ivanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.05.2014. 08:16h

Predsjednik Savjeta roditelja OŠ „Dragiša Ivanović” Žarko Božović saopštio je da je prošle godine tokom dobrovoljne akcije sakupljanja donacija za sanaciju školske zgrade, prikupljeno 1.900 eura.

On je, povodom tvrdnji pojedinih roditelja, istakao da je novac utrošen na saniranje mokrih čvorova, zamjenu jednog dijela stolarije, te krečenje.

„Uradili smo ono kako smo najbolje mogli sa tom sumom. A, sve smo radili za našu djecu, kako bi se 1. septembra vratili u što bolje okruženje”, kazao je Božović.

On je istakao da posjeduje račune od trgovine materijala za sanaciju, te fotografije zgrade nakon radova prošle godine.

„Sve to, uz izvještaj o utrošenim sredstvima je priloženo na uvid svim predstavnicima odjeljenja u Savjetu roditelja, tako da ne stoje tvrdnje da se bilo što radilo tajno ili da se nije uradilo”, zaključio je Božović. Roditelji te škole, čiji je identitet poznat redakciji, optužili su ranije upravu škole “Dragiša Ivanović” i dio članova Savjeta roditelja za nezakonito prikupljanje novca od đaka na ime odštete. Oni tvrde da im je traženo da uplate po dva eura za sanaciju fasada, toaleta, pod prjetnjom da djeca “neće dobiti svjedočanstva”.

Bonus video: