Embraer 190, novi avion u floti Montenegro Airlinesa

Ovo je četvrti avion brazilskog proizvođača Embraer u floti nacionalnog avio prevoznika, a prvi tipa Embraer 190
121 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2014. 15:34h

Danas je na podgorički aerodrom sletio novi avion u floti Montenegro Airlinesa, Embraer 190.

Ovo je četvrti avion brazilskog proizvođača Embraer u floti nacionalnog avio prevoznika, a prvi tipa Embraer 190.

Izražavujući zadovoljstvo dolaskom novog aviona, Živko Banjević, v.d. Izvršnog direktora Montenegro Airlinesa, izjavio je da je ponosan što je još jedan od najmodernijih putničkih aviona današnjice uvršten u flotu nacionalnog avio prevoznika.

"Dolaskom novog aviona realizovana je nabavka koja je otpočela još 2011. godine. Ovaj avion dizajniran je u skladu sa najsavremenijim kriterijumima i standardima, kako u aerodinamičkom, tako i u tehnološkom smislu. Radi se o izuzetno efikasnom tipu i modelu aviona, koji se odlikuje visokim stepenom ekonomičnosti, što je veoma važno u današnjim tržišnim uslovima", rekao je Banjević.

On je takođe istakao da je nabavkom ovog aviona, kompanija u potpunosti spremna da opravda ukazano povjerenje putnika i cjelokupne javnosti.

"Pored zaista jake konkurencije na trzištu, pogotovo u eri kada se sve više niskobubžetnih avio kompanija pojavljuje na crnogorskom nebu, prateći svjetske trendove, pažljivo biranim inovativnim i razvojnim strategijama, Montenegro Airlines zadržava poziciju lidera u regionu. U prilog ovome govori i nagrada „Brend lider regiona“ koja nam je uručena prije par dana“ izjavio je Banjević.

V.d. Izvršnog direktora Montenegro Airlinesa istakao je i da je kompanija spremna i za vanredne aktivnosti zbog situacije sa poplavama u Srbiji.

“Sa svojih šest operativnih aviona i najmlađom flotom u regionu, otvaranje novih linija, pored postojećih, osvajanje čarter tržišta, kao i poboljšanje svih servisa koji čine proizvod Montenegro Airlinesa, ciljevi su koji su pred kompanijom. Pored redovnih aktivnosti, usmjereni smo i na vanredne aktivnosti, pa smo Ministarsvu zdravlja Srbije u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore, sve svoje kapacitete stavili na raspolaganje, u cilju avio prevoza i zbrinjavanja pacijenata povrijeđenih u gradovima Srbije”, zaključio je Banjević

Karakeristike aviona

Direktor letačke operative, kapetan Draško Popović istakao je da Embraer 190, pripada Embraerovoj E-jets porodici, prepoznatljivoj po svojoj sofisticiranosti i izuzetnim performansama.

"Ovaj avion ima 112 komfornih, najsavremenijih slim sjedišta. Sve ostale karakteristike aviona Embraer 190 su identične sa njegovim prethodnikom Embraer 195, koji je u upotrebi već šest godina i čijom su upotrebom piloti izuzetno zadovoljni", rekao je Popović.

Galerija

Bonus video: