U nedjelju počinje Međunarodni festival kvir filma "Merlinka"

Tokom tri dana biće prikazano 17 kratkometražnih i dugometražnih filmova o ljudskim pravima LGBTIQ osoba
0 komentar(a)
LGBT zastava, Foto: Wikipedia
LGBT zastava, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 17.05.2014. 14:32h

Međunarodni festival kvir filma "Merlinka" koji organizuje Crnogorska LGBTIQ Asocijacija "Kvir Montenegro" počinje sjutra u Multimedijalnoj sali PR Centra u Podgorici.

Tokom tri dana koliko će festival trajati, biće prikazano 17 kratkometražnih i dugometražnih filmova o ljudskim pravima LGBTIQ osoba.

Festival će biti otvoren u nedjelju 18. maja sa početkom u 18.00 sati prikazivanjem kratkometražnih filmova: ‘Orgazam’, ‘Strejt kad sam s tobom’, ‘Margarite’, ‘Otisci’, ‘Dublje od mastila’ i ‘Kraljica mojih snova’, dok će projekcija dugometražnog filma “Da, uzimam!” čija radnja prati problem bračne jednakosti u Americi početi u 19.30 sati.

Drugog dana festivala, u ponedjeljak 19. maja, od 18.00 sati biće prikazani kratkometražni filmovi: ‘Sestrinstvo’, ‘Dečko’ i ‘Bjekstvo od gravitacije’, a od 19.30 sati dugometražni film “Ja sam Divajn”.

Tokom posljednjeg dana festivala, u utorak 20. maja, od 18.00 sati biće prikazani kratkometražni filmovi: ‘Autovanje’, ‘S ljubavlju, vaša djeca’, ‘Potkresan’, ‘Svetica’, ‘Život običnog tempa’.

Festival kvir filma “Merlinka” biće zatvoren projekcijom turskog filma o roditeljima LGBT osoba koji su i sami aktivisti za ljudska prava svoje djece “Dijete moje”. Projekcija ovog filma počeće u 19.30 sati.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

"Merlinka festival" je prvi put organizovan u decembru 2009. godine u Beogradu sa idejom da promoviše filmske naslove koji se bave tematikom seksualne orijentacije i rodnog identiteta, a koji rijetko kada dođu do domaće filmske publike i vremenom je prerastao u Međunarodni festival koji se organizuje u Srbiji, Bosni i Hercegovini a od ove godine i u Crnoj Gori.

Program festivala možete pogledati i na stranici >>>

Bonus video: