Najbolji studenti FDES posjetili institucije EU i sjedište NATO u Brisleu

Studenti su boravili i u posjeti Komitetu regiona, gdje su dobili informacije o radu ovog tijela Evropske unije
104 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2014. 16:05h

Deset najboljih studenata završne godine Fakulteta za državne i evropske studije iz Podgorice boravilo je od 12. od 16. maja 2014. godine u Briselu, u okviru nagradne studijske posjete institucijama Evropske unije i sjedištu NATO.

"Na ovaj način studenti su bili u prilici da se neposredno upoznaju sa načinom funkcionisanja pojedinih institucija EU, diplomatskim aktivnostima Misija, mogućnostima studentskog angažmana koje pružaju ove organizacije, kao i sa procesom pregovaranja i aktivnostima koje Misije Crne Gore pri Evropskoj uniji i NATO svakodnevno preuzimaju u cilju približavanja naše države članstvu u ovim organizacijama, što su trenutno glavni spoljnopolitički prioriteti Crne Gore", ističe se u saopštenju Fakulteta za državne i evropske studije (FDES).

U okviru studijske posjete studenti imali mogućnost da razgovaraju sa predstavnicima Evropskog parlamenta i Generalnog direktorata za proširenje, te Ambasadorom Crne Gore u misiji pri EU, Ivanom Lekovićem, dok su drugog dana posjete, imali priliku da razgovaraju sa Ambasadorom Misije Crne Gore pri NATO, Veskom Garčevićem, a primio ih i Ambasador Misije Slovenije pri NATO, Andrej Benedejčić.

Studenti su boravili i u posjeti Komitetu regiona, gdje su dobili informacije o radu ovog tijela Evropske unije.

U studijskoj posjeti Briselu bili su: Tamara Marićević, Jelena Bečić, Aleksandar Bulatović, Violeta Dondić, Teodora Andrijašević, Marina Cimbaljević, Tijana Kovačević, Mirjana Vučinić, Sandra Bogavac, Slobodan Marićević i mr Ivan Radević.

Galerija

Bonus video: