Helikopteri sa sletišta u marini polijeću samo za naše potrebe

Tekst se odnosio na to kako Agencija za civilno vazduhoplovstvo (ACV) postupa u slučaju sletišta za helikoptere u tivatskom nautičkom centru
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.05.2014. 15:40h

Kompanija “Adriatic Marinas - Porto Montenegro” reagovala je na tekst “Država nema pojma o čarter letovima iz Tivta“, objavljenim u "Vijestima".

Tekst se odnosio na to kako Agencija za civilno vazduhoplovstvo (ACV) postupa u slučaju sletišta za helikoptere u tivatskom nautičkom centru.

"Adriatic Marinas, u saradnji sa svojim partnerima, koristi sletište u Porto Montenegru potpuno poštujući odredbe Rješenja koje je kompaniji izdala ACV 16. januara. Ovo Rješenje izdato je za letjenje za sopstvene potrebe, sa rokom važenja do 16. jula. Do danas, svi letovi sa sletišta u Porto Montenegru bili su korišteni za potrebe Porto Montenegra i nijedan od letova nije bio komercijalnog karaktera, kao što je pogrešno navedeno u tekstu", stoji u regaovanju koje potpisuje PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić.

Povodom istog teksta oglasila se i kompanija “Airways Montenegro”, čiji su helikopteri proteklih dana letjeli sa sletilišta Porto Montenegro. Oni tvrde da sa “Adriatic Marinas” imaju “ugovor o korišćenju i saradnji u helikopterskom saobraćaju”.

"Svi letovi iz Porto Montenegra su promotivni, za sopstvene potrebe u skladu sa Rješenjem ACV. Svi promotivni letovi su dio reklamne kampanje i pripreme za novu prestižnu ponudu kakvu Crna Gora nije imala do sada”, saopštili su iz te firme, uz napomenu da tim njihovim namjerama štete “netačni natpisi, stavljanje u kontekst gdje ne pripadamo i paušalne ocjene”.

“Saradnja sa ACV je profesionalna i izuzetno kvalitetna. Devalviranje ovakve aktivnosti, širenje neistina i sam pristup da se sve ocrni, uz to bez ijednog sekunda napora da se i sa nama popriča i čuje šira slika, govori o definisanoj namjeri novinara i unapred utvrđenom cilju za koji se tekst i piše”, saopštila je kompanija koju vodi Ranko Boca.

Odgovor novinara u sjutrašnjem izdanju

Bonus video: