Marović: Kotorani svjesni važnosti dobrovoljnog davanja krvi

„U protekloj godini, koju pokriva izvještaj današnje skupštine, oko 500 osoba je dalo krv, od kojih neki i više puta, dok je stalnih dobrovoljnih davalaca oko 300“
108 pregleda 0 komentar(a)
Davanje krvi, Foto: Shutterstock
Davanje krvi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.05.2014. 16:59h

Davalaštvo krvi na području kotorske opštine sve više dobija na značaju, zahvaljujući aktivima koji okupe i do sto dobrovoljaca po akciji, ocijenio je sekretar Opštinske organizacije Crvenog ksta (OOCK), Ilko Marović.

„U protekloj godini, koju pokriva izvještaj današnje skupštine, oko 500 osoba je dalo krv, od kojih neki i više puta, dok je stalnih dobrovoljnih davalaca oko 300“, kazao je Marović agenciji MINA.

Danas je održana izborna skupština OOCK, na kojoj je oštro osuđena pojava „prodaje krvi“ koja je u par slučaja zabilježena i u Kotoru.

“Poznato je da se na jednoj lokaciji u Podgorici za novac može nabaviti bilo koja krvna grupa, što govori i o nivou i posljedicama ekonomske krize i njenim socijalnim aspektima“, kazao je Marović.

On je posebno istakao ulogu odjeljenja transfuzije pri Opšoj bolnici Kotor i osoblja koje tu radi.

Marović je iz oblasti djelovanja Crvenog krsta, istakao i značaj vježbi prve pomoći za pionire i omladince, socijalni program i brigu o 50 starih koje pomaže Crveni krst Italije u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore.

"Kao i akciju „Vama malo-nekome puno“ u saradnji sa osnovnim školama Narodni heroj Savo Ilić- Dobrota i Nikola Đurković – Radanovići, u okviru koje će se u junu podijeliti pomoć na osnovu spiska materijalnog obezbjeđenja porodice Centra za socijalni rad“, kazao je on.

Bonus video: