Klizište u Kučima još nije sanirano

Dionica koja je problematična je u dužini od tridesetak metara. Put prema Kučima je rekonstruisan dobro, ima tridesetak kilometara kvalitetnog asfalta, šteta što u Gornjoj Vrbici taj problem sa klizištem još nije riješen
327 pregleda 2 komentar(a)
Kuči odron, Foto: Čitalac Vijesti
Kuči odron, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 25.08.2018. 12:29h

Dio puta prema Kučima, odnosno u Gornjoj Vrbici, gdje se prije dvije godine pokrenulo klizište, još nije saniran, a na saobraćajnici kako tvrde čitaoci se nalazi i rupa, pa za vozače koji ne poznaju taj kraj vožnja nije bezbjedna.

“Vijestima” su se žalili čitaoci, da je prije nekoliko dana na toj dionici bio udes, jer je vozač upao u rupu, i automobilom se prevrnuo ispod puta, ali nije zadobio povrede.

"Vozač je upao u rupu, ali prošao je bez povreda. Ta je saobraćajnica na nekoliko kilometara od Podgorice i vodi prema Medunu i Kučkim koritima. Pretpostavljam da tamo sada ide i dosta turista”, kazao je čitalac “Vijesti”.

On je istakao da je ta dionica veoma frekventna i da bi nadležni trebalo bolje da označe taj problematični dio i tako upozore vozače na opasnost.

Klizište u Gornjoj Vrbici i pored brojnih pokušaja, nije sanirano, a problem su velike podzemne vode, koje se javljaju nakon obilnih kiša.

Na toj dionici se saobraća jednom trakom, a iz Fonda za razvoj Kuča “Marko Miljanov” saopšteno je da nema opasnosti od daljeg širenja klizišta.

Kako je “Vijestima” objašnjeno, neophodno je da se uradi detaljna analiza tla, koja bi pokazala šta treba da se odradi na toj dionici, kako klizište ne bi nosilo put i ugrožavalo saobraćaj.

Saobraćajnica prema Kučima je rekonstruisana u posljednjih nekoliko godina u etapama, a taj projekta su odradili Fond za razvoj Kuča “Marko Miljanov”, u saradnji sa Glavnim gradom.

Bonus video: