Malik Abongo Obama posjetio Mojkovac

Susret u Mojkovcu Peralta i Obama iskoristili su i da porazgovaraju o problemu nedostatka vode na području Afrike
2 komentar(a)
Malik Abongo Obama, Osmo Vatreš, Foto: Dragana Šćepanović
Malik Abongo Obama, Osmo Vatreš, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 12.05.2014. 14:47h

Delagacija koju su sačinjavali predsjednik „Barak H. Obama Fondacije“ Malik Abongo Obama, NVO „Balkan Klub Mira“ Osmo Vatreš i Svjetske organizacije za mir iz Ženeve Carlos Peralta, kao predstavnica te organizacije iz Maroka Nadira Oudriki, boravila je u zvaničnoj posjeti Opštini Mojkovac.

Nakon sastanka sa predsjednikom Opštine Dejanom Medojevićem, Malik Abongo Obama kazao je da je razgovarano o mogućnostima za saradnju u oblasti industrije, sporta, zaštite životne sredine...

„To su sve oblasti koje su od velikog značaja za stvaranje i promovisanje mira. Očekujem da dugu i produktivnu saradnju između organizacija čiji su predstavnici prisustvovali sastanku“, kazao je on.

Prema Vatrešovim riječima , NVO „Balkan Klub Mira!“ međunarodna organizacija čiji će značaj preopoznati ljudi Balkana i građani Crne Gore. On je kazao da j to što će Mojkovac biti domaćin MOSI igrara 2016. godine značajno, a davanje podrške za organizovanje tog događaja važno za Crnu Goru, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

„S obzirom da ta sportska manifestacija okuplja 6 000 spotista iz različitih krajeva tri zemlje to u mnogome doprinosi ne samo razvoju sporta već i jačanju odnosa među državama kao i međuljudskih odnosa", smatra Vatreš.

Susret u Mojkovcu Peralta i Obama iskoristili su i da porazgovaraju o problemu nedostatka vode na području Afrike. Dogovrili su da zajednički doprinesu rješavanju tog problema stacioniranjem rezervoara vode u različitim djelovima svijeta.

Prema riječima Medojevića, gosti su imali priliku da vide prirodne i turističke potencijale Mojkovca, ali i da se upoznaju sa planovima lokalne vlasti za budući razvoj grada. Domaćini su, kazao je on, dobili korisne savjete za budući napredak mojkovačke opštine.

Bonus video: