PK "Kapetan Angel" organizuje IV Lovćenski planinski maraton

"Za učešće na maratonu plaća se kotizacija 5 eura po učesniku, dok je učešće za djecu do 18 godina besplatno"
67 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2014. 11:43h

Povodom Dana nezavisnosti, cetinjski Planinarski klub "Kapetan Angel" u nedjelju 18. maja organizuje četvrti Lovćenski planinski maraton.

Iz tog kluba pozvali su sve planinare, sportiste, rekreativce, pristalice zdravog života i zaljubljenike u prirodu da učestvuju u takmičenju i zajedno provedu dan u prirodi, uživajući u ljepotama Lovćena.

Pravo učešća na maratonu imaju sve punoljetne, zdrave i fizički sposobne osobe. Osobe mlađe od 18 godina moraju biti u pratnji starije osobe ili vodiča na stazi, a neophodna im je i saglasnost roditelja, poručili su organizatori.

"Osobama sa zdravstvenim problemima i starijim osobama preporučujemo prethodnu konsultaciju sa ljekarom. Svaki učesnik na maratonu učestvuje na sopstvenu odgovornost. Učesnicima trećeg Lovćenskog planinskog maratona smatraju se one osobe koje su uredno prijavljene i kojima je dodijeljen startni broj. Svaki učesnik mora poštovati pravila maratona, biti adekvatno odjeven, obuven i opremljen neophodnom ličnom opremom. Svi učesnici su dužni da se odgovorno ponašaju prema prirodi i ne bacaju otpad uz stazu, već da ga odlažu na za to predviđenim mjestima", saopšteno je iz PK Kapetan Angel.

Učesnici maratona će biti podijeljeni u starosne kategorije.

Foto: Jelena Jovanović

Prijave za učešće na maratonu su na dan takmičenja, na startu, a maratonci se mogu prijaviti od 8.00 do 8.30 časova.

"Za učešće na maratonu plaća se kotizacija 5 eura po učesniku, dok je učešće za djecu do 18 godina besplatno. Prilikom registracije za jednu od tri ponuđene staze, svaki takmičar dobija startni broj, kontrolni karton maratona, mapu staze sa ucrtanim kontrolnim tačkama (KT) i majicu sa logom maratona. Za sve učesnike obezbijeđen je ručak u restoranu Odmarališta 'Lovćen-Bečići' na Ivanovim Koritima", kazali su iz cetinjskog kluba.

Od starta do cilja na Ivanovim Koritima, učesnici svake od tri ponuđene staze prolaze kroz više kontrolnih tačaka na kojima se evidentira prolaz i pečatom ovjeravaju kontrolni kartoni učesnika.

Oni koji se odluče da 18. maj provedu na Lovćenu moći će da biraju jednu od tri staze. Prva i najteža staza, nazvana "Pet lovćenskih vrhova" duga je 38 kilometara. Druga je "Panoramska staza", dužine 20 kilometara, a treća, "Šetačka staza" sedam kilometara.

Galerija

Bonus video: