Srednjoškolci iz Podgorice najbolji na takmičenju stručnih škola

Organizatori takmičenja bili su SMŠ "Mladost" i Centar za stručno obrazovanje, uz podršku Ministarstva prosvjete Crne Gore
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2014. 15:52h

Direktor Centra za stručno obrazovanje Crne Gore Duško Rajković svečano je u Tivtu otvorio Nacionalno takmičenje učenika srednjih stručnih škola Crne Gore.

Ova manifestacija okupila je oko 250 učesnika iz Crne Gore i obuhvatila je I Državno takmičenje iz saobraćaja, I Državno takmičenje iz građevinarstva, II Državno takmičenje iz elektrotehnike i IV Državno takmičenje iz mašinstva .

Organizatori takmičenja bili su SMŠ "Mladost" i Centar za stručno obrazovanje, uz podršku Ministarstva prosvjete Crne Gore.

"Ovo je prvi put da se Nacionalno takmičenje srednjih stručnih škola istovremeno održava u četiri oblasti. Nadam se da ste kao takmičari, spremni da danas pokažete svoja znanja i vještine i da dokažete da ne zaostajete za svojim kolegama- učenicima iz zemalja regiona i država EU", istakao je Rajković dodajući da će Crna Gora imati svoje ekipe na evropskom takmičenju srednjoškolaca iz turizma i ugostiteljstva u oktobru u Francuskoj.

Već 2016. sa mnogo više ekipa iz raznih oblasti, crnogorski srednjoškolci nastupiće na evropskim takmičenjima u Norveškoj ili Mađarskoj.

Na Nacionalnom takmičenju učenika sredjih stručnih škola Crne Gore u Tivtu učestvovalo je 17 srednjih stručnih škola sa ukupno 78 ekipa koje su se takmičile iz 12 predmeta.

U bezbjednosti saobraćaja prvo mjesto osvojila je ekipa Srednje stručne škole “Iva Uskoković” iz Podgorice (Milena Stanić, Nenad Vojinović, Milica Karadžić.

Ekipa Srednje pomorske škole Kotor (Dušica Đukanović, Jovana Sudžum, Damira Redžepaj) trijumfovala je u takmičenju iz predmeta „Mehanizacija luka i terminala“, ekipa kotorske škole bila je najbolja i u predmetu "Transportno osiguranje" (Nina Krivokapić, Anđela Ćetković, Pavić Bracanović) dok je iz predmeta "Oragnizacija prevoza“ najbolja bila ekipa Srednje stručne škole iz Bijelog Polja (Novak Madžgalj, Armin Rebronja, Željko Rovčanin).

Bjelopoljci (Haris Kasumović, Kabir Hadžajlić, Radovan Kojović) su bili prvi i u takmičenju u disciplini "Upravljanje vozilom" kao i u "Mašinskim elementima" (Željko Bošković, Almir Destanović, Alen Hadžović), dok je u takmičenju iz predmeta "Motori" najbolja bila ekipa Srednje stručne škole "Vukadin Vukadinović" iz Berana (Vladimir Drobnjak, Ivan Radojević, Martin Obradović).

U predmetu "Tehničko crtanje" prvo mjesto osvojila je ekipa JU Srednja građevinsko –geodetska škola "Inženjer Marko Radević" iz Podgorice (Filip Nišavić, Danilo Đurišić, Jovana Labović), a na takmičenju iz predmeta "Graševinske konstrukcije" trjumfovala je takođe ista škola sa ekipom u sastavu Ana Džarić, Anđela Pavićević i Pavle Mitrović.

Podgorička škola "Inženjer Marko Radević" bila je najbolja i u takmičenju iz predmeta "Nacrtna geometrija" sa ekipom u sastavu Dušan Špadijer, Milica Purlija i Ivana Rabrenović, kao i iz predmeta "Statika i otpornost materijala" sa ekipom koju su činili Tamara Pavićević, Svetozar Šljivančanin i Marko Pavićević.

Najbolji u takmičenju iz predmeta "Elektronika" bili su djaci JU Srednja elektro – ekonomska škola iz Bijelog Polja Jovica Rakočević, Žarko Rakočević i Ružica Čuljković.

Galerija

Bonus video: