Upis u vrtiće "Đina Vrbica" počinje u ponedjeljak, mjesta ima za 2.370 mališana

Rang-liste primljene djece biće objavljene na oglasnim tablama u vrtićima sedam dana nakon završetka upisa, koji će trajati do 29. maja
59 pregleda 0 komentar(a)
Upis u vrtiće, Đina Vrbica, Foto: Vesko Belojević
Upis u vrtiće, Đina Vrbica, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.05.2014. 07:29h

Upis djece u vrtiće JPU "Đina Vrbica" počeće u podnedjeljak i trajaće do 29. maja, a biće oglašeno 2.370 slobodnih mjesta.

Roditelji mogu upisati djecu za cjelodnevni program od 6 do 17 časova, poludnevni od 6:30 do 12 i od 12 do 17 časova i za kraći od 17 do 19 časova - za djece uzrasta od pet godina do polaska u osnovnu školu.

“Zahtjev sa potrebnom dokumentacijom za upis primaće se svakog radnog dana od 8 do 13 časova. Komisija ustanove utvrđuje rang-listu primljene djece u roku od sedam dana od dana isteka roka za podnošenje zahtjeva za upis, a koja će biti objavljena na oglasnim tablama vaspitnih jedinica”, saopštila je portparolka JPU “Đina Vrbica” Dejana Prelević.

Ona je istakla da će se zahtjevi za upis djece u vaspitnu jedinicu “Poletarac“ i za svu djecu koja se prvi put upisuju primati na šalteru vrtića „Poletarac“, u Ulici „Radosava Burića“.

“Zahtjev za djecu koja su već boravila u ustanovi, za vaspitne jedinice 'Zvončić', 'Bubamara', 'Leptirić', 'Đina Vrbica', 'Jelena Ćetković', 'Jelena Ćetković 2', 'Poletarac 2' i 'Zvjezdani vrt' u Golubovcima primaće se u tim vaspitnim jedinicama”, kazala je Prelević.

Ona je pojasnila da je prilikom upisa potrebno priložiti uredno popunjen zahtjev za upis djeteta koji se dobija u vaspitnim jedinicama, izvod iz matične knjige rođenih za djecu koja se prvi put upisuju i potvrde o zaposlenju roditelja. Za korisnike materijalnog obezbjeđenja porodice potrebno je dostaviti i potvrdu iz Centra za socijalni rad, samohrani roditelji - izvod iz knjige umrlih ili drugi dokaz koji potvrđuje taj status, dok za djecu sa smetnjama ili teškoćama u razvoju treba rješenje o usmjerenju u poseban obrazovni program.

Za djecu koja do kraja 2014. godine pune šest godina, a nijesu se upisala u prvi razred, takođe je neophodna odgovarajuća potvrda.

Bonus video: