Koljčević ostao dužan državi pa "dao" firmu

Račun preduzeća 'Ave Maria Koljčević' u blokadi je 1.932 dana
149 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2014. 15:22h

U reagovanju na tekst "Mugoša i Ivanović pomažu osobu sa Vladine crne liste” Pjetar Koljčević kaže: "Državi nijesam dužan ni jednog jedinog centa po bilo kom osnovu... Svoj osnivački ulog u preduzeću 'Ave Maria Koljčević' sam 11.04.2011. godine ustupio g. Milošu Živaljeviću, te nikako ne mogu biti odgovoran za dugove koje ta firma sada ima".

U dokumentu Centralne banke u kojem su istaknuta pravna lica i preduzetnici čiji su računi blokirani zbog dugova viših od 10.000 eura nalazi se preduzeće 'Ave Maria Koljčević' čiji je račun u blokadi 1.932 dana, odnosno više od pet godina, zbog duga od 5.836.641 euro.

Zato je jasno da to preduzeće nije napravilo milionske dugove nakon 'odlaska' Pjetra Koljčevića, već ranije, kad je Koljčević raspolagao kompletnim vlasničkim ulogom. Taj ulog je Koljčević besplatno prenio Živaljeviću, što je vrlo interesantno.

Koljčević se, preko tog preduzeća, bavio izgradnjom i prodajom stanova. U centar pažnje javnosti dospio je i zbog žalbi kupaca stanova da nije poštovao ugovore. Koljčević najbolje zna da li je to i dugovi državi bio motiv da poželi da izađe iz tog posla i skine sa sebe odgovornost za milionske dugove.

Indikativno je da je Koljčević upravo 2011. godine formalno izašao iz firme "Ave Maria Koljčević", koja je i u tom periodu grcala u dugovima. I svoju firmu nije prodao već ustupio besplatno svoj 687.798 eura vrijedan osnivački ulog.

Tim činom je odgovornost za dug prenio na drugu osobu. Sada Koljčević kaže da mu za novu poljoprivrednu opremu treba pola miliona eura, pa se za pomoć obratio Ministarstvu poljoprivrede.

Iz kabineta ministra poljoprivrede Petra Ivanovića saopštili su da ministar nije nudio novčanu pomoć Koljčeviću. Takođe su istakli da je ministar Ivanović Koljčevića uputio šta treba da uradi da bi se pripremio za buduće povlačenje sredstava EU kroz IPARD program.

Iz kabineta ministra su zaboravili da kažu da je ministar na pres konferenciji krajem marta najavio da će u 2014. godini u okviru tog projekta za crnogorske poljoprivrednike biti obezbijeđeno četiri miliona eura.

Ministar Ivanović je tako suštinski poručio da će podržati Koljčevića, koji je sada 'uzorni poljoprivrednik'. A ako nije znao da je Koljčević ostao državi dužan milione neka pogleda dokumentaciju Centralne banke.

Bonus video: