Svjetski dan ptica selica obilježen u Tivtu: Osnovci u Ornitološkom zavodu

Te edukativne aktivnosti imale su za cilj podizanje svijesti o značaju i potrebi očuvanja Solila kao važnog staništa ptica
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2014. 14:04h

Povodom Svjetskog dana ptica selica, u okviru projekta "Doživljavanje prirode na istorijskim Tivatskim solilima na crnogorskoj obali - povezivanje zaštite prirode i regionalnog razvoja" danas su na području specijalnog rezervata Solila JP „Morsko dobro“ iz Budve, Opština Tivat bi Centar za zaštitu i proučavanje ptica iz Podgorice, organizovali časove u prirodi za učenike osnovnih škola sa područja opštine Tivat.

Te edukativne aktivnosti imale su za cilj podizanje svijesti o značaju i potrebi očuvanja Solila kao važnog staništa ptica i odmorišta za ptice selice, kao i značaju ovog područja za razvoj posebnih vrsta biljaka od koje imaju sposobnost da žive u zaslanjenjim staništima - halofitna vegetacija.

Djeci je o pridnim karaktersitikama Solila i ptičjim vrtsama koje ovdje stalno ili privremeno borave, govorio ornitolog Darko Saveljić iz podgoričkog Centra za zaštitu i proučavanje ptica.

Časovima u prirodi na Solilima juče je prisustvovalo oko 150 osnovaca iz OŠ “Branko Brinić” iz Radovića i OŠ “Drago Milović” iz Tivta.

Galerija

Bonus video: