Ivanović: Koljčeviću pare nijesam obećao

Ivanović nije obećao pomoć države u novcu, već u pouci kako da ispuni standarde za korišćenja sredstava EU, piše u reagovanju
259 pregleda 8 komentar(a)
Pjetar Koljčević, Petar Ivanović, Miomir Mugoša, Foto: Podgorica.me
Pjetar Koljčević, Petar Ivanović, Miomir Mugoša, Foto: Podgorica.me
Ažurirano: 09.05.2014. 17:00h

Povodom teksta pod naslovom “Mugoša i Ivanović pomažu osobu sa Vladine crne liste”, objavljenom u “Vijestima”, reagovao je kabinet ministra poljoprivrede Petra Ivanovića.

"Nije istina da je ministar Ivanović obećao finansijsku pomoć Ministarstva firmi 'Union Aliment' čiji je suvlasnik Pjetar Koljčević. Prilikom obilaska farme u Omerbožovićima, ministar je kazao da treba sačuvati uspješne poljoprivredne proizvođače kao što je Koljčević koji drži farmu sa više od 1.000 ovaca, proizvodi mlijeko i mliječne proizvode i nastoji da svoje proizvode izveze u Albaniju. Ministar je obećao podršku u otklanjanju postojećih prepreka na albanskoj strani za izvoz. Na taj način dala bi se konkretna podrška izvozu, za šta se zalaže Ministarstvo poljoprivrede. Kada je u pitanju druga vrsta podrške, ministar je objasnio Koljčeviću šta je potrebno da uradi da bi se pripremio za buduće povlačenje sredstva EU kroz IPARD program”, piše, između ostalog, u reagovanju.

Dodaje se da citat iz teksta objavljenog u „Pobjedi“ pokazuje da Ivanović nije obećao pomoć države u novcu, već u "usmjeravanju ovog uspješnog proizvođača da sprovede korake neophodne za ispunjavanje standarda koji stoje na putu korišćenja sredstava EU".

Koljčević: Ne dugujem državi, firmu sam ustupio Živaljeviću

Pjetar Koljčević u svom reagovanju saopštio je da nije vlasnik preduzeća „Ave Maria Koljčević”, te da po tom osnovu državi ne duguje “skoro šest miliona eura”.

"Državi nijesam dužan ni jednog jedinog centa po bilo kom osnovu. Lako provjerljiva činjenica je da sam svoj osnivački ulog u preduzeću 'Ave Maria Koljčević' prije više od tri godine, 11. 04. 2011, ustupio g. Milošu Živaljeviću, te da nikako ne mogu biti odgovoran za dugove koje ta firma sada ima. Napominjem da nikada do sada tokom moje djelatnosti u privredi, od 2000. godine do danas, nisam primio ni centa pomoći od države niti od lokalne uprave. Sada, kada sam počeo da se bavim poljoprivredom, privrednom granom od strateškog značaja za državu, čast mi je što su Ministarstvo poljoprivrede i Glavni grad u onome što moja porodica i ja u partnerskoj firmi 'Union Aliment' radimo u Omerbožovićima, prepoznali potencijale i vrijednosti za širu društvenu zajednicu, koji zaslužuju da budu podržani", stoji, između ostalog, u reagovanju Koljčevića.

Odgovor novinara u sjutrašnjem izdanju

Bonus video: