Ljubo Filipović prijavio napad

Filipović (SDP) je protiv ugostitelja Gorana Đuričkovića podnio prijavu zbog prijetnji i napada
183 pregleda 24 komentar(a)
Ljubomir Filipović, Foto: Facebook
Ljubomir Filipović, Foto: Facebook
Ažurirano: 09.05.2014. 06:54h

Budvanska policija ispitala je juče potpredsjednika Opštine Budva Ljubomira Filipovića i poznatog budvanskog ugostitelja Gorana Đuričkovića zbog verbalnog sukoba koji se dan ranije dogodio ispred zgrade Skupštine opštine.

“Vijestima” je sinoć u tužilaštvu potvrđeno da je policija od njih dvojice uzela izjave, nakon što je Filipović protiv Đuričkovića podnio prijavu zbog prijetnji i napada.

“Oni su izjave dali u policiji. U toku je pretkrivični postupak i spisi predmeta još nijesu proslijeđeni tužilaštvu”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Pred budvanskim inspektorima nakon uzimanja izjava ostalo je da istraže kako je došlo do svađe između njih dvojice, ali i da li je, osim verbalnog, bilo i fizičkog sukoba.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, do sukoba između Filipovića i Đuričkovića došlo je zbog ugovora oko ustupanja privremenog objekta u Budvi, koji se nalazi uz lokal “Fishermans”, a kojim gazduje Đuričković.

Sagovornik “Vijesti” iz tužilaštva kazao je da je Filpovićeva verzija priče da ga je Đuričković napao dobila drugu dimenziju kada su inspektorima izjave dali budvanski ugostitelj i dva svjedoka.

Njih trojica su u policiji optužili Filipovića, koji je potpredsjednik Opštine Budva iz redova Socijaldemokratske partije, da je Đuričkoviću tražio mito, kako bi odobrio njegov zahtjev.

Prema saznanjima “Vijesti”, trvenje između Filipovića i Đuričkovića nastalo je nakon što je potpredsjednik opštine, za vrijeme dok je predsjednik Lazar Rađenović bio u Istražnom zatvoru u Spužu, preuzeo koordinaciju sektorom nadležnim za Đuričkovićev zahtjev.

“Vijesti” sinoć nijesu uspjele stupiti u kontakt sa Filipovićem. Njegov broj telefona nije bio dostupan. Filipović je nedavno imao sukob sa načelnikom u Opštini Ivanom Dajkovićem, koji ga je vrijeđao.

Bonus video: