Stan u Porto Montenegru za sedam miliona, šeik nudi šest

Riječ je o ultraluksuznom dupleks apartmanu na posljednjoj etaži novog kondo-hotela „Regent Porto Montenegro“
150 pregleda 40 komentar(a)
Regemt Porto Montenegro, Foto: Siniša Luković
Regemt Porto Montenegro, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 09.05.2014. 13:19h

Vjerovatno najskuplji stan u Crnoj Gori, ali i u regionu, koji se nudi na prodaju, nalazi se u Tivtu u srcu elitnog nautičko-turističkog naselja Porto Montenegro.

Riječ je o ultraluksuznom dupleks apartmanu na posljednjoj etaži novog kondo-hotela „Regent Porto Montenegro“, ukupne korisne površine od 603 kvadrata. Sa pripadajućim terasama i otvorenim bazenom sa koga se pruža spektakularn pogled na elitnu tivatsku marinu, ovaj otmeni penthaus apartman ima preko 650 kvadrata, a kupcima se nudi za vrtoglavih sedam miliona eura.

Prema nezvaničnim saznanjima „Vijesti“, jedan arapski šeik iskazao je interesovanje za ovaj stan i u pregovorima je sa menadžmentom Porto Montenegra i tajvanskog „Regenta“ da pazari ovu ultraluksuznu nekretninu. Problem je, međutim, što je kupac iz Persijskog zaliva spreman da plati najviše šest miliona. Prodavci još premišljaju da li da prihvate tu ponudu za stan koji je nedavno u svom opširnom članku o Boki Kotorskoj, pominjao čak i ugledni londonski „Financial Times“.

Kondo-hotel „Regent Porto Montenegro“ je u završnoj fazi izgradnje i biće otvoren u avgustu. Imovinu nekadašnjeg vojnog brodogradilišta Arsenal, na kome nastaje marina i naselje Porto Montenegro, Vlada Crne Gore je kanadskom biznismenu Piteru Manku prodala za ugovorenu kupoprodajnu cijenu od 3,26 miliona eura. Da Manku biznis u Tivtu ide jako dobro, potvrđuju i podaci da je skoro već rasprodato i svih ukupno 48 stanova u novoj luksuznoj rezidencijalnoj zgradi Porto Montenegra „Ksenija“. Među kupcima su i biznismeni sa Dalekog istoka, posebno Kine i Tajvana, ali i tradicionalni kupci nekretnina u Crnoj Gori - Rusi. Tako je prošlog mjeseca jedan ruski biznismen, uprkos priči o zatezanju rusko-crnogorskih odnosa zbog ukrajinske krize, došao u Tivat i odmah kupio čak osam stanova u “Kseniji“.

Bonus video: