Ribar u Meljinama "upecao" raketu tešku 15 kg

Ukrajinski investitori koji su prije godinu kupili kompleks Lazaeret sa namjerom da grade turistički kompleks, izvodili su radove na "čišćenju" morskog dna
155 pregleda 6 komentar(a)
Dalibor Pavićević, raketa u Meljinama, Foto: Slavica Kosić
Dalibor Pavićević, raketa u Meljinama, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 08.05.2014. 13:52h

Ribar Dalibor Pavićević jutros je imao neobičan ulov. U mrežu se "upecala" raketa dužine metar i po teška oko 15 kilograma.

"Jutros oko sedam sati krenuo sam da dižem mreže na oko 100 metara od plaže u Meljinama, kod Lazareta, kada sam osjetio da mi je nešto zapelo u mreži", kazao je Dalibor, pojašnjavajući da takve situacije na moru nisu neuobičajene.

Kada je počeo da diže mrežu učinilo mu se da je riječ o "nekakvom željezu" koje je obraslo morskim rastinjem. Dovukao ga je do barke i shvatio da je "ulovio" raketu.

Nekoliko trenutaka je bio u nedoumici šta da uradi, a potom je pozvao policiju, gdje su mu rekli da ne napušta barku. Nakon 10 minuta su mu ipak rekli da napusti barku, a da će oni poslati ekipu.

Policijska ekipa došla je veoma brzo, a sa njima je bio i stručnjak za eksplozive iz podgoričkog MUP-a. Oni su Pavićeviću kazali da je u njegovoj mreži raketa-svitac koja se ispaljuje sa kopna i da nije opasna . Raketu su odnijeli na dalje ispitivanje.

Pavićević misli da je svaka eksplozivna naprava opasna i da je "žalosno što se ona našla na samo 100 metara od plaže".

Raketa se nalazila na oko 10 metara dubine. Na obali ukrajinski investitori koji su prije godinu kupili kompleks Lazaeret sa namjerom da grade turistički kompleks, izvodili su radove na "čišćenju" morskog dna. Kako nisu imali sve potrebne dozvole, radovi su obustavljeni.

Bonus video: