Mugoša i Ivanović pomažu osobu sa Vladine crne liste

O posjeti Mugoše i Ivanovića izvještavao je Vladin list “Pobjeda”. Objavljeno je da je Mugoša kazao da su tu “da mu zajednički pomognu”
86 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 08.05.2014. 16:10h

Ministar poljoprivrede Petar Ivanović i gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša najavili su nedavno da će obezbijediti podršku poljoprivredniku Pjetru Koljčeviću, njegovu farmu ovaca u Omerbožovićima i fabriku za proizvodnju sira firme “Union Aliment”.

Ivanović i Mugoša su posjetili ovog preuzetnika koji je nedavno počeo da se bavi poljoprivedom, ali nijesu pominjali da je druga Koljčevićeva firma stavljena na crnu listu 200 najvećih poreskih dužnika Poreske uprave. Prema podacima Poreske uprave od 24. januara ove godine, na trećem mjestu crne liste nalazi se druga firma Pjetra Koljčevića “Ave Maria Koljčević”, sa dugom od skoro šest miliona eura. Riječ je o kompaniji koja se bavi izgradnjom i prodajom stanova, koja je bila u centru pažnje i zbog žalbi kupaca stanova da ta kompanija nije poštovala ugovore.

Na pitanja “Vijesti” na osnovu čega se daje podrška čovjeku koji je državi dužan milione i da li smatraju da bi prvo Koljčević trebalo da izmiri taj dug da bi njegova nova firma dobila novčanu pomoć, iz Glavnog grada nijesu stigli odgovori.

Iz Ministarstva poljoprivrede, umjesto odgovora, novinaru “Vijesti” je postavljeno pitanje: „Sa kojim ciljem iznosite neistinu? I gdje i kada je ministar Ivanović najavio davanje novčane pomoći firmi “Union Aliment”.

O posjeti Mugoše i Ivanovića izvještavao je Vladin list “Pobjeda”. Objavljeno je da je Mugoša kazao da su tu “da mu zajednički pomognu”: To što bude do Grada pružićemo mu podršku”. „Pobjeda“ je citirala i Ivanovića koji je kazao da je Koljčević jedan od onih koji je „svojim radom i sopstvenim sredstvima stvorio sve ovo“. “Moje mišljenje je da te uspješne koje imamo, treba da sačuvamo. Takvi ljudi zaslužuju da budu podržani. Sada razmišljamo o 2016. godini i hoćemo da identifikujemo i obiđemo što više proizvođača kako bi ih na vrijeme pripremili da mogu da povuku kredite. Vama trebaju neka sredstva u međuvremenu, i o tome smo razgovarali i razgovaraćemo”, rekao je Ivanović.

“Uzorni poljoprivrednik” tražio 500.000 eura za opremu

Prema navodima Vladinog lista, “uzorni poljoprivrednik iz Malesije, zajedno sa partnerom iz Španije, otvorio je prije dvije godine farmu i fabriku za preradu mlijeka i mliječnih proizvoda u Omerbožovićima”.

Dodaje se da ovce dnevno daju od 600 do 700 litara mlijeka “koje se izvozi po Crnoj Gori, kao i susjednoj Albaniji”.

“U planu je proširenje proizvodnje i zapošljavanje još 10 radnika. Ipak, uvoz nove opreme je skup (oko 500.000 eura) pa se prvi put od otvaranja fabrike i farme, kako kaže Koljčević, obratio za pomoć Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja”, piše u izvještaju.

“Gospodina Koljčevića poznajem kao jednog uzornog domaćina kroz poslove koje je obavljao sa svojom drugom firmom u Podgorici, u građevinarstvu i trgovini građevinskim materijalom. Preorijentisao se na proizvodnju hrane i stočarstvo. Ima već određene proizvode, ali treba to da unaprijedi, da proizvodnju učini što racionalnijom i efikasnijom”, citirala je “Pobjeda” Mugošu.

Bonus video: