Prijestonica: Radovi na više lokacija u gradu

Iz kabineta dalje navode da se intezivno radi i na novom saobraćajnom koridorua na ulazu u grad
11 komentar(a)
Ažurirano: 07.05.2014. 17:37h

„Dolazak proljeća, odnosno povoljnijih klimatskih prilika, uslovio je intenziviranje radova na više gradilišta na gradskom području Cetinja, i većina projekata već je u završnoj fazi, a mahom je riječ o važnim infrastrukturnim radovima“ – glasi uvodna rečenica saopštenja iz lokalne samouprave.

Iz gradske vlasti tako poručuju „da će tokom ovog mjeseca pijačni prodavci i posjetioci gradske tržnice bitie na starom mjestu, ali u sasvim drugačijem ambijentu“.

"Naime, rekonstrukcija gradske tržnice u završnoj je fazi, tako će pijačni prodavci i brojni posjetioci već od narednih sedmica boraviti na tržnici koja će u potpunosti biti prilagođena njihovim potrebama", navodi se u saopštenju.

Iz kabineta dalje navode da se intezivno radi i na novom saobraćajnom koridorua na ulazu u grad.

"Trenutno paralelno teku radovi na rekonstrukciji Grahovske ulice, gradnji kružnog toka prema autobuskoj stanici, te gradnji nove saobraćajnice koja će povezivati Mojkovačku i Grahovsku ulicu, a koja će se nalaziti između objekata Sportskog centra i fudbalskog stadiona na Obilića poljani. Novi saobraćajni koridor, čiji je znatan dio već pripremljen za predstojeće asfaltiranje, biće u potpunosti završen u drugoj polovini godine", obećavaju iz Prijestonice.

U okviru projekta „Beautiful Cetinje“ trenutno se radi na rekonstrukciji stare bolnice „Danilo I".

"Do danas, obavljeni su radovi na uklanjanju stare, dotrajale stolarije i doskorašnje krovne konstrukcije, kao i radovi u unutrašnjosti zgrade. Uslijedilo je postavljanje novog krova, a nakon toga i nove stolarije. Spoljašnjopst zgrade već je u potpunosti pripremljena za završne fasadne radove, koji slijede tokom narednih dana-stoji dalje u saopštenju. Iiz kabineta gradonačelnika kažu da je završena rekonstrukcija Čermakove ulica, u kojoj je smješteno niz domaćinstava, ali i vitalnih institucija poput Službe zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje – vatrogasna jedinica, „Komunalno“ – Cetinje i više ustanova srednjeg obrazovanja. Na samom kraju saopštenja, navodi se da su urađeni i novi objekti za potrebe fudbalskih klubova sa Cetinja. U toku je završnica rekonstrukcije objekta u kojem će biti smještene nove svlačionice, klupske i protokolarne prostorije. U novom objektu, uz komforne svlačionice, nalaziće se i prostorije za protokol, ekonomat, fizioterapeute, ali i sjedišta fudbalskih klubova „Lovćen“ i „Cetinje“", zaključuje se u saopštenju Prijestonice Cetinje.

Galerija

Bonus video: