Bogdanović sa saradnicima posjetio Split

Gradonačelnik Bogdanović razgovarao je i sa gradonačelnikom Grada Mostara Ljubom Bešlićem
7 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Ivo Baldasar, Foto: Prijestonica
Aleksandar Bogdanović, Ivo Baldasar, Foto: Prijestonica
Ažurirano: 07.05.2014. 16:18h

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović sa saradnicima posjetio je Split, povodom “Dana Grada Splita i velike proslave Dana zaštitnika tog grada Svetog Dujma”.

Iz kabineta gradonačelnika se navodi da su tokom proslave, predstavnici Prijestonice Cetinje prisustvovali brojnim svečanostima, među kojima i Svečanoj sjednici Skupštine Grada Splita, te procesiji na rivi u čast Svetog Dujma, nakon čega su uslijedili i susreti sa rukodovstvom gradova čiji su predstavnici prisustvovali proslavi.

Bogdanović se susreo i sa gradonačelnikom Splita Ivom Baldasarom, a tom prilikom više riječi bilo je o budućoj saradnji koja će se temeljiti na ranijim načelima saradnje Cetinja i Splita, koji su gradovi pobratimi još iz razdoblja bivše Jugoslavije.

Tokom boravka u Splitu, gradonačelnik Bogdanović razgovarao je i sa gradonačelnikom Grada Mostara Ljubom Bešlićem, gradonačelnicom Ankone Valerijom Manćineli i vrhom gradskih vlasti Dubrovnika i Velenja.

Tokom tih razgovora, bilo je više riječi o aktuelnim pitanjima i uporednim iskustvima vezanim za funkcionisanje lokalnih zajednica, ali i o mogućoj saradnji u narednom vremenskom periodu.

Inače, događajima u Splitu prisustvovao je i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović. Bogdanović je boravak u Splitu iskoristio i da se susretne sa predstavnicima Zajednice Crnogoraca u Splitu, sa kojima je razgovarao o aktuelnostima - kako onim koje se tiču rada gradske uprave na Cetinju, tako i o položaju crnogorske manjine u Hrvatskoj.

Bonus video: