Herceg Novi: Turisti iz Švedske stigli u Institut

„Neki od gostiju su ovdje prvi put, ali njih desetak su dolazili i ranije i veoma su zadovoljni uslugama Insituta“
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.05.2014. 15:21h

U Mediteranski centar Instituta "Dr Simo Milošević" danas je, posredstvom agencije Rehab Igalo, stigla grupa od 40 gostiju iz Švedske.

Rehabilitaciju i četvoronedjeljni boravak u Igalu, za većinu platiće zdravstveno osiguranje te skandinavske države, dok će manji broj gostiju sami snositi troškove.

„Neki od gostiju su ovdje prvi put, ali njih desetak su dolazili i ranije i veoma su zadovoljni uslugama Insituta“, kazao je Roland Tunstorm, direktor agencije Rehab Igalo.

U Mediteranskom centru je na odmoru i rehabilitaciji 300 gostiju. Najviše je Norvežana i Holandjana.

Prvi pacijenti iz Norveške – njih 160, stigli su 22.aprila što je označilo početak ovogodišnjeg norveškog državnog programa koji će trajati do oktobra. Saradnja zdravstvenog centra sa Norveškom traje već 38. godina, a boravak pacijenta iz ove skandidavske zemlje finansira norveško ministarstvo socijalnog staranja.

U Prvoj Fazi Instituta boravi 300 gostiju, pretežno pacijenata čiju rehabilitaciju plaća Fond zdravstva Crne Gore.

Od 3. maja u Prvoj fazi Instituta, na rekreativnom odmoru, borave i crnogorski penzioneri. Zasad ovaj broj nije veliki, ali se od 13. i 23. maja očekuje dolazak brojnijih grupa. Iz marketinga Instituta ističu da je “evidentno povećanje samoplatežnih gostiju”.

Od 12. maja počinje program rekreativnog odmora za članove “Rekre”, Saveza sindikata Crne Gore.

Očekuju se grupe od 100-120 osoba. Institut je pokrenuo i interni Info TV kanal na kome objavljuje informacije o događajima u gradu.

Galerija

Bonus video: