Herceg Novi: Nova kanalizacija za 100 domaćinstava na Podima

Svi koji budu učestvovali u finansiranju izgradnje kanalizacione mreže biće oslobođeni plaćanja takse za priključak
0 komentar(a)
Pode, Foto: Slavica Kosić
Pode, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 24.08.2018. 11:37h

U naselju Topovi na Podima tokom ove jeseni počeće izgradnja kanalizacione mreže u dužini od oko 1.450 metara, na koju će biti priključeno stotinjak domaćinstava od kojih većina sada koristi septičke jame.

Projekat, po kojem bi 850 metara kanalizacije bilo urađeno kroz tri glavna kraka, je urađen još prije tri godine, a sada su se i stekli uslovi za njegovu realizaciju, saopšteno je iz lokalne uprave.

Projekat će u narednom periodu biti proširen četvrtim krakom, u dužini od oko 500 metara, koji zbog konfiguracije terena i nerješenih vlasničkih odnosa nije mogao biti planiran ranije, pa će cjelokupna dužina kanalizacione mreže iznositi oko 1,5 kilometar.

Manji dio projekta finansiraće mještanii, dok bi ostatak finansirali Opština Herceg Novi i privatni investitori čije parcele bi kanalizaciona mreža obuhvatala. Vrijednost ove investicije iznosi oko 200.000 eura.

Mještani su ove sedmice formirali režijski odbor za realizaciju projekta, čiji su zadaci prikupljanje saglasnosti mještana čije parcele projekat zahvata, kao i sakupljanje finansijskih sredstava za realizaciju investicije.

Svi koji budu učestvovali u finansiranju izgradnje kanalizacione mreže biće oslobođeni plaćanja takse za priključak, a Opština Herceg Novi će finansijski pokriti sve troškove koje budu imali za notarske usluge.

Bonus video: