Policajci pješake edukuju o bezbjednosti u saobraćaju

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova – CB Podgorica je brošure, u okviru akcije “Pješak“, izradila u saradnji sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori
108 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2014. 18:47h

Službenici Stanice policije za bezbjednost saobraćaja Centra bezbjednosti Podgorica danas su na više lokacija u Podgorici, pješacima dijelili brošure „Pješaci, bezbjedno u saobraćaju“.

Zamjenik komandira Stanice policije za bezbjednost saobraćaja CB Podgorica, Dragoljub Vujović je kazao da su ciljna grupa akcije, koja se promoviše dijeljem pomenutih brošura, pješaci, prvenstveno školska populacija.

"Cilj ove preventivne aktivnosti je podizanje nivoa saobraćajne kulture sugrađana, kako bi se uticalo na smanjenje broja saobraćajnih prekršaja sa teškim posljedicama počinjenih na štetu pješaka, kao i prekršaja koje čine sami pješaci, kazao je Vujović.

TV Vijesti, Marko Mišić

Osim na pješake, kojima je ukazao na negativne posljedice nepoštovanja zakonskih odredbi iz ove oblasti, Vujović je apelovao i na vozače da obrate posebnu pažnju na pješake kao najosjetljiviju kategoriju učesnika u sobraćaju.

Službenici CB Podgorica će brošure dijeliti i narednih dana, do 10. maja 2014. godine.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova – CB Podgorica je brošure, u okviru akcije “Pješak“, izradila u saradnji sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori.

Galerija

Bonus video: