U radnom timu na Zlatici više kiše nego novca

Sekretar kluba Vesko Miličković kaže da je najteži dio posla ipak završen, ali i da je riječ o najmanje vidljivim radovima
147 pregleda 1 komentar(a)
Stadion FK Kom, Foto: Arhiva "Vijesti"
Stadion FK Kom, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.05.2014. 19:03h

Izgradnja novog stadiona FK Kom na Zlatici skoro dva mjeseca od početka radova nije daleko odmakla.

Sekretar kluba Vesko Miličković kazao je da je kašnjenje u izvođenju radova između 15 i 30 dana.

Nakon obaranja stabala u Zlatičkoj šumi i iskopavanja rupe, u koju bi trebalo da se postave drenaža i trava, posljednje vrijeme potpuno se stalo sa radovima.

Miličković tvrdi da je do zastoja došlo i zbog loših vremenskih uslova, odnosno učestalih kiša, koje su zahvatile glavni grad, ali i da je urađen najteži dio posla koji prostim okom nije vidljiv.

Međutim, priznao je i da u ovom trenutku nije potpuno zatvorena finansijska konstrukcija za kompletan projekat.

"Radovi na izgradnji stadiona, dinamika i završetak zavise od vremenskih prilika i sredstava koja su potrebna za završetak. Do sada je iskopan teren sa plastičnom podlogom i uskoro će se nastaviti radovi na odvodu vode sa terena i pristupanju izrade završnog sloja drenaže pred postavljanje podloge i vještačke trave. Pored Glavnog grada, Fudbalskog Saveza Crne Gore i sredstava iz UEFA klub zavisi i od donatora i sponzora koje učestvuju u izgradnji stadiona", kazao je Miličković.

Gradonačelnik Miomir Mugoša i predsjednik FSCG Dejan Savićević postavili su 4. marta kamen temeljac u park šumi pored OŠ "Dragiša Ivanović" i ozvaničili početak izgradnje fudbalskih terena podgoričkog kluba Kom.

Mugoša je kazao tada da će biti postavljena dva fudbalska terena, sa prirodnom i vještačkom travom, i pratećim objektima za boravak fudbalera, njihov trenažni i takmičarski proces, te tribina za od 650 do 850 gledalaca, kao i prostor za novinare.

"Aplicirano je preko Fudbalskog saveza Crne Gore kod UEFE za završne slojeve za oba terena i tribine i u tom dijelu je završen najvažniji dio posla, odnosno obezbeđivanje sredstva za taj dio radova. Izabran je izvođač za završne slojeve i po završetku zemljanih radova na terenima prioritet je završetak plastične podloge", kaže Miličković.

Klub se nada da će sezonu početi na zelenoj travi

U FK Kom vjeruju da će, i pored svih poteškoća u izgradnji, u novu sezonu ući sa novim stadionom, koji prije toga treba da bude primljen od strane FSCG i UEFA.

"Loši vremenski uslovi su doprinijeli da radovi na izgradnji stadiona kasne. Takođe moramo uvažiti i potrebe i angažman firmi koje nam pomažu u izgradnji našeg stadiona.

Naš plan, a i realno očekivanje, je da ćemo novu takmičarsku sezonu početi na novom stadionu. Ipak, ukoliko radovi na izgradnji novog stadiona ne budu završeni do početka jesenjeg dijela prvenstva klub neće napustiti prostorije i stadion koji sada koristi", kazao je Miličković.

Bonus video: