Zvanično otvorena ljetnja turistička sezona

Nakon Biogradske gore i sajma nautike u Tivtu centar dešavanja seli se u Budvu gdje će ovog vikenda biti održan karneval, “Proljećna noć pod maskama”
100 pregleda 8 komentar(a)
Kotor autobus, Foto: Ivana Komnenić
Kotor autobus, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 03.05.2014. 07:06h

Manifestacijama tokom prvomajskih praznika u Crnoj Gori je i zvanično otvorena ljetnja turistička sezona.

U Budvi je abrumom i programskim žurkama u Starom gradu, sinoć svečano započeo 12. Međunarodni turistički karneval i 13. Proljećna noć pod maskama, koje se održavaju do nedjelje veče. Subota je centralni karnevalski dan, a programi se odvijaju na tri bine.

Sezona je svečano otvorena i u Nacionalnom parku Biogradska gora. Loše vrijeme uslovilo je da posjeta na dan otvaranja ne bude kao minulih godina, ali se u NP nadaju uspješnom turističkom ljetu.

Vijest luksuza stigla je iz Tivta gdje je u rezidencijalnom kompleksu “Tara”, u Porto Montenegru otvorena agencija “Discover Montenegro”, specijalizovana za helikopterske usluge.

U Kotoru je crnogorsko -hrvatska firma „Kotor Open tour“ koja je prije tri godine uvela novi vid turističke ponude, panoramske „open top“ autobuse za turiste, od ove sezone u saradnji sa preduzećem “Luka Kotor“ i najstarijom fabrikom autobusa na svijetu, španskom firmom „Ayats“ osnovala kompaniju „Montenegro shorex“ d.o.o.

Nova kompanija će u ponudi imati dva autobusa, ali na sprat, kapaciteta po 68 sjedišta, sa zatvorenim i otvorenim dijelom, tako da će uz dosadašnja četiri panoramska autobusa u vlasništvu „Kotor open toura“ biti na rasplaganju ukupno šest “open top“ autobusa.

Turistima se nudi panoramsko razgledanje koje podrazumijeva vožnju od Kotora do Risna gdje obilaze lokalitet Rimski mozaici, zatim Perast i tamošnji muzej, obilazak i evenutalno zadržavanje na Bajovoj kuli i povratak u grad.

U ponudi je i pješačka (walking tour) tura koja podrazumijeva obilazak kotorskog Starog grada sa vodičem. Svi autobusi su opremljeni audio vodičima na sedam jezika.

Ove sezone dogovorena je i saradnja sa kotorskom firmom Montenegro submarine koja je počela sa atraktivnim vidom ponude, vožnja podmornicama.

Bonus video: