Tivat: Iako sezona počinje, na Pinama se uveliko gradi

Radnici “Erlanga” paralelno rade betoniranje i popločavanje djelova rive na kojima su završeni zemljani i radovi na podzemnim instalacijama
0 komentar(a)
Tivar, Pine, Foto: Siniša Luković
Tivar, Pine, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 01.05.2014. 15:09h

Iako je turistička sezona praktično već počela, a glavna ljetnja je na pragu, gradska riva Pine u Tivtu i dalje je veliko gradilište.

U Direkciji za investicije i razvoj Opštinje Tivat ipak ne gube optimizam da će radovi na gradskoj rivi biti završeni na vrijeme, kao i u ugovorenom roku 270 dana od potpisivanja ugovora sa izvođačem, nikšićkom firmom “Erlang”.

“Privodimo kraju betonske radove na C-segmentu, odnosno takozvanom plutajućem guvnu gdje će se danas završiti betoniranje klupa, nakon čega slijedi popločavanje kamenom. Svi zemljani radovi na kompletnim Pinama trebalo bi da budu završeni do 5. ili 6. maja”, kazao je juče direktor te Direkcije, Peđa Obradović.

Radnici “Erlanga” paralelno rade betoniranje i popločavanje djelova rive na kojima su završeni zemljani i radovi na podzemnim instalacijama.

Kamen u 14 različitih vrsta obrade, na gradilište stiže dinamikom usklađenom sa pripremom podloge.

Ukupno će se popločati skoro deset hiljada kvadrata površine gradske rive i obalnog šetališta.

Obradović ističe da je u toku nabavka 12 velikih palmi koje po projektu, treba da se zasade u novom drvoredu paralelnom sa postojećim u dijelu Ulice maršala Tita.

Aktuelna, druga faza radova na Pinama vrijedna je 1,3 miliona eura i zajedno je finansiraju Javno preduzeće “Morsko dobro” i Opština Tivat.

Realizacija cjelokupnog projekta koji je uradila podgorička firma “Studio Synthesis” koštaće preko dva miliona eura.

Obradović je kazao da cijeli posao na rekonstrukciji popularnog šetališta Pine trebalo bi da bude završen do polovine juna. S.L.

Bonus video: