Završena regata Terra Da Mare: Prva jedrilica Buena Vista

Ceremonija dodjele nagarda planirana je sjutra veče na bazenu Škver, a u slučaju kiše u Dvorani Park
86 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.05.2014. 15:01h

Regata Terra Da Mare završena je rano jutros u hercegnovakoj luci. Zahvaljujući povoljnom vjetru iz italijanske luke Bari stiglo je 46 posada – 40 italijanskih i šest crnogorskih.

Kroz cilj je prva prošla posada jedrilice Buena Vista.

Stazu od Barija do Herceg Novog, dugu oko 100 km, Buena vista je prešla za 12 sati i 17 min.

Drugo mjesto u realnom vremenu zauzela je jedrilica Bludi moro, a treće mjesto je osvojio Kidan. Ipak konačni rezultati će biti poznati naknadno, jer manji brodovi dobijaju bonus poene, po ORC premjeru, pa je moguće da pobjednikom bude proglašen brod koji je u realnom vremenu bio iza Buena Viste.

Skiper, Buena viste" i predsjednik FIV-e italijanske federacije Vela iz Pulje, Alberto Lategola objašnjava da je ovo prva od ovogodišnja prekojadranska regata.

Druga je od Brindizija do Valone, treća od Tranija do Dubrovnika. – Lategola ističe da zahvaljujući regatama ostvaruju kontakt sa zemljama Jadrana, razvijajući sport, ali i turističko tržište.

Sa posadama krstaša iz Itgalije su stigli i članovi njihovi porodica, njih oko 700, pa će hercegnovski hotreli naredna dva dana biti dobro popunjeni. Gosti iz Italije zadovoljni su gradom i domaćinima, a planiraju da obidju novske tvrdjave i druge znamenitosti , kao i druge gradove u Boki.

Iako regatta Terra da mare označava početak nautičke i turističke sezone u najvećem bokeljskom gradu, malo je uradjeno da se ponuda poboljša, kako bi italijasnki jedriličari u gradu ostajali duže.

U Zalivu će sutra biti organizovana regata Nagrada Herceg Novog. Ceremonija dodjele nagarda planirana je sjutra veče na bazenu Škver, a u slučaju kiše u Dvorani Park.

Galerija

Bonus video: