Karnevalska fešta u Budvi tokom vikenda: Emina Jahović, Who See, samba plesačice...

Posljednji karnevalski dan, nedjelja, rezervisana je za dječiji karneval
2 komentar(a)
Ažurirano: 01.05.2014. 14:13h

Opština Budva postala je punopravan član Federacije evropskih karnevalskih gradova- FECC, učlanjujući se u savez svjetskih i evropskih karnevalskih gradova.

Članstvo u prestižnoj organizacii stigao je uoči početka 12. Međunarodnog turističkog budvanskog Karnevala i 13. Proljećne noći pod maskama, koje od 2. do 4. maja organizuje Turistička organizacije i Opština Budva u saradnji sa NVO Feštađuni

Karnevalske fešte, tokom vikenda, kako su kazali u TO _Budva, označavaju i početka ovogodišnje ljietnje sezona, a očekuje se dolazak na hiljade posjetulaca.

“Ovim članstvom Karneval se diže na jos veći nivo, i od sada će Budvu tokom Karnevala posjećivati svi karnevalski gradovi. Generalni deputat je Ljerka Dragicevic, predsjednik crnogorske FECC-a Federacije je Aleksandar Jovanovic iz Budve, a potpredsjednici Vasilije Bajrović iz Kotora i Đoka Dukaj iz Tuzi”, navodi se u saopštenju TO Budve.

Fešta počinje u petak 2. maja abrumom, ili pozivom na karneval, kada će po trgovima i ulicama Starog grada, uz pratnju raznih internacionalnih bendova biti organizovana nesvakidašnja zabava.

Iste večeri na Trgu pjesnika biće koncert „ Guiitar duo Nikčević & Bulatović, a nakon toga u starogradskim kafićima održavaju se tematske večeri.

Subota je centralni karnevalski dan, a program počinje projektom „Discover Budva“ kojim se promoviše kulturno - istorijsko naslijeđe Budve, dok će uporedo u popodnevnim satima na Trgu pjesnika biti organizovan „Vinski kutak“ uz degustaciju poznatih crnogorskih vina.

Centralni događaj je velika karnevalska povorka koja predvođena Gradskom muzikom polazi u 19 časova od kafea „City“, gradskim ulicama do centralne bine ispred Staroga grada.

Ove godine programska dešavanja biće na tri bine. Na bini ispred Staroga grada nakon završetka karnevala biće organizovan koncert super–finalista muzičkog takmičenja „X factor“, a nakon njih nastupiće Emina jahović Sandal.

Na Bini na Trgu palmi u Starom gradu odvijaće se muzičko- zabani performans „Live Brasilian carnival party“ sa samba plesačicama, dok na bini , koja će biti postvaljena između crkava u Starom gradu, nastupiće „ radio katakomba“, klapa „ Who see“ i Stereo Ambasada.

Program je upotpunjen atraktivnim nastupima novosadskih umjetnika iz grupe „Alternacia“ koji će na štulama i akrobacijama sa vatrom izvoditi performans ulicama i na trgovima Starog grada

Posljednji karnevalski dan, nedjelja, rezervisana je za dječiji karneval.

Galerija

Bonus video: