MUP: Podržaćemo sve projekte od javnog interesa

Službenici MUP-a dobili su danas informativne brošure o mogućnostima prijave korupcije unutar svoje institucije, koje su im podijelili predstavnici MANS-a
0 komentar(a)
MUP, Foto: Savo Prelević
MUP, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.04.2014. 19:30h

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) će, u skladu sa svojim mogućnostima, podržati sve projekte od javnog interesa koje realizuju nevladine organizacije (NVO) u Crnoj Gori, saopšteno je iz tog resora.

Službenici MUP-a dobili su danas informativne brošure o mogućnostima prijave korupcije unutar svoje institucije, koje su im podijelili predstavnici Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) u okviru projekta "Zaštita zviždača u Crnoj Gori".

"Cilj projekta je, kako su objasnili iz MANS-a, pružanje besplatne pravne pomoći državnim službenicima koji prijavljuju korupciju unutar institucija u kojima rade, a koji je podržala Ambasada SAD u Podgorici", kaže se u saopštenju Ministarstva.

Navodi se da su predstavnici MANS-a, sa kojima je razgovarao i pomoćnik direktora Uprave policije Vesko Vukadinović, objasnili službenicima MUP-a na koji način, telefonski, SMS-om ili online, službenici toj NVO mogu prijaviti korupciju.

"Ministarstvo je otvorilo danas svoja vrata za predstavnike MANS-a i na taj način dalo skroman doprinos realizaciji projekta, ali i jednog od ciljeva i prioriteta MUP-a i Uprave policije – borbi protiv korupcije na svim nivoima", kaže se u saopštenju.

Iz tog resora su poručili da će „sve projekte od javnog interesa koje realizuju NVO u Crnoj Gori, kao izuzetno važan partner, MUP podržati u skladu sa svojim mogućnostima“.

Bonus video: